Filip Kostic is een held in de Europa League dankzij een e-mailfout

Sport | Eintracht Frankfurt is woensdagavond teruggekeerd naar de top van het Europees voetbal door de finale van de Europa League op strafschoppen te winnen van de Glasgow Rangers. Sleutelfiguur in deze match was niemand minder dan de Serviër Filip Kostic. Zijn rol is opmerkelijk, want eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat hij in deze wedstrijd zou spelen...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de UEFA Cup in 1980 hadden de fans van Eintracht Frankfurt niet meer zo genoten van een Europees optreden, maar 42 jaar later deden ze het opnieuw. Woensdagavond hebben hun spelers de Europa League verdiend gewonnen op strafschoppen tegen Glasgow Rangers. Filip Kostic was een van de uitblinkers in de wedstrijd. Naast een koelbloedige strafschop gaf hij een schitterende voorzet naar Rafael Borré, die de Duitsers de gelijkmaker bezorgde en hen weer terug in de titelrace bracht. De Serviër was de hele competitie alomtegenwoordig, met drie doelpunten en zes assists in 12 wedstrijden. In zekere zin mag hij zijn clubbestuur dankbaar zijn voor deze kans, want het had weinig gescheeld of hij had nooit gespeeld in dit toernooi.

Lazio heeft er nog steeds spijt van

We blikken even terug naar het einde van vorige zomer, op het einde van de zomermercato. Filip Kostic stond te popelen om na drie jaar trouwe dienst te vertrekken bij Eintracht Frankfurt. De vleugelspeler werd het hof gemaakt door Lazio, die de speler koste wat kost wilde inlijven. Hoewel de Italianen aanvankelijk niet bereid waren meer dan 15 miljoen euro voor de vleugelspeler te betalen, besloten zij uiteindelijk diep in de buidel te tasten voor de Serviër. De Romeinen stelden daarom een schriftelijk bod op dat zij per e-mail verstuurden. En dat was het moment waarop het fout liep...

De e-mail zou Duitsland nooit bereiken. Officieel zei Frankfurt dat ze geen bod hadden ontvangen. De Duitse tabloidkrant Bild beweerde dat Lazio gewoon het verkeerde email adres had gestuurd, maar de doorgaans zeer goed geïnformeerde Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio beweerde dat het een truc was van de Duitsers. Zij zouden het verkeerde adres naar Lazio's clubbestuur hebben gestuurd, zodat de transfer zou vastlopen.

Toen Filip Kostic het nieuws vernam, besloot hij begin september de training te boycotten. Later kwam hij tot zijn zinnen en zette hij zich opnieuw in voor de Duitse ploeg. Toch is het moeilijk te zeggen hoe Lazio het zou hebben gedaan als de deal was doorgegaan. Lazio werd in de achtste finales immers uitgeschakeld door FC Porto. Anderzijds zou Eintracht ongetwijfeld niet zo'n succes hebben gehad in deze competitie als Kostic er niet geweest zou zijn. De vleugelspeler drukte zijn stempel in de groepsfase tegen Royal Antwerp, vervolgens tegen Real Betis, tegen Barcelona in de kwartfinales en ten slotte in de finale in Sevilla. Zijn clubbestuur zal hem ongetwijfeld dankbaar zijn.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top