Gent wil nog een laatste keer laten zien dat het zijn plaats verdient in de Champions play-offs

Sport | KAA Gent zal het seizoen sowieso beëindigen in de hoogste regionen van de Europe play-offs en moet zich dus niet klaarmaken voor baragewedstrijden van de Europa League. Dankzij hun bekerwinst is de ploeg reeds geselecteerd voor die Europese voetbalcompetitie. Speelt hun wedstrijd op de laatste speeldag dan helemaal geen rol? Niet helemaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door Racing Genk met 0-2 te verslaan, won KAA Gent de Europe play-offs. Eigenlijk hing daar weinig aan vast, want dankzij hun winst in de Beker van België waren de Buffalo’s al geselecteerd voor Europees voetbal. Winst in de Europe play-offs staat garant voor een plekje in de Conference League, maar die competitie haalt een lager niveau dan de Europa League waardoor de keuze voor Gent snel gemaakt werd. Door de eindwinst van Gent speelt Genk geen Europees voetbal, hoewel zij wellicht stiekem hoopten dat Gent hen de overwinning én een ticket voor de conference league zou gunnen.

Maar langs Gentse kant werden de play-offs nooit op die manier bekeken. Puur uit ego en omdat de ploeg wilde laten zien dat het eigenlijk een plek in play-off 1 verdiende, speelde Gent elke match erg gemotiveerd. Behalve de nederlaag op de eerste speeldag kon Gent nadien vier keer winnen. Dit weekend ontvangt de ploeg Charleroi.

Plaats in de Champions play-off

Gent wil dus laten zien dat het eigenlijk een hoger niveau verdient. In feite zou de ploeg in de Champions play-offs moeten spelen, maar die plaats was weggelegd voor Antwerp en Anderlecht. Anderzijds kunnen we ons ook vragen stellen bij hun rol in de belangrijkste play-offs. Antwerp en Anderlecht konden immers onvoldoende concurreren met Brugge of Union om de titel te bekampen.

Gent eindigde nipt als vijfde en zou wellicht betere resultaten behaald hebben dan Antwerp of Anderlecht. Als we de drie ploegen in een gemeenschappelijk klassement zouden bekijken, zou Gent in de totale rangschikking zelfs derde eindigen, voor Anderlecht en Antwerpen. Maar in de reguliere fase van de competitie presteerde de ploeg niet goed genoeg waardoor ze wegzakten naar de Europe play-offs.

Naast het feit dat Gent misschien in de Champions play-off had moeten spelen, moeten we ook eerlijk toegeven dat de tegenstand van de Buffalo’s in die competitie ondermaats was. Behalve Genk, dat op de eerste speeldag kon winnen van Gent, speelden Mechelen en Charleroi op een veel lager niveau. We kunnen ze dan ook niet vergelijken met Anderlecht of Antwerp, zelfs al presteerden ook zij in de laatste wedstrijden niet op een hoog niveau.

Laatste thuiswedstrijd

Naast de wens om te laten zien dat Gent een beter niveau verdient, wil de ploeg de laatste wedstrijd tegen Charleroi ook winnen om de supporters te eren. De wedstrijd wordt thuis gespeeld waardoor de Buffalo’s nog een laatste keer de kans krijgen om hun fans te trakteren op een overwinning alvorens ze op vakantie vertrekken. Een overwinning in de Ghelamco Arena op de slotspeeldag, het zou voor Vanhaezebrouck en de Gentse directie een manier zijn met een gerust hart en vol vertrouwen op vakantie te gaan. 

Volg de play-offs in de Jupiler Pro League, waaronder de match tussen Gent en Charleroi deze zaterdag 21 mei vanaf 20u45 op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top