Sander Berge: speler van hoop voor Sheffield United

Sport | Sander Berge, een voormalige speler van Genk, werkt aan een sterke opmars bij zijn ploeg Sheffield United. In het EFL-kampioenschap kon hij de voorbije weken al meermaals het verschil maken. Dat zijn trainer hem nu een vaste plek in de basis gunt, bevestigt de sterke capaciteiten van Berge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de halve finale van de play-offs die moeten beslissen over wie mag promoveren naar de eliteklasse van het Engelse voetbal, speelde Sheffield United zaterdag tegen Nottingham Forest. United moest het spel van Nottingham ondergaan en de wedstrijd leek te eindigen op een 0-2-nederlaag. Maar dat was buiten Sander Berge gerekend. In blessuretijd kon de Noor het verschil maken waardoor zijn club de overkomelijke achterstand in de terugwedstrijd van dinsdag kan goedmaken. Met slechts drie doelkansen terwijl Nottingham acht pogingen had, weet de trainer van Sheffield waaraan te werken op de training van maandag.
  


Van Genk naar de EFL
 
Met 33 gespeelde wedstrijden en een basisplek in 24 van die matchen is de 24-jarige Berge een van de sterkhouders in zijn ploeg. Het moet gezegd dat dit de laatste twee seizoenen allesbehalve het geval. Van 2019 tot 2021 speelde hij slechts 27 keer, een peulschil in vergelijking met dit jaar. Hij profiteert dus als geen ander van zijn nieuwe status om zijn rol op het veld op te eisen. Daardoor groeide hij uit tot een belangrijke speler voor Sheffield United, maar toch is de Noor nog heel ambitieus en wil hij meer.
  
Eerder in zijn carrière maakte Sander Berge een opmerkelijke passage in België. Van 2016 tot 2019  leidde hij het Genkse middenveld en in 2018-2019 werkte hij zelfs mee aan de vierde titel voor de Limburgse ploeg. Eind dat jaar maakte Berge een transfer naar Sheffield United. Helaas degradeerde de club intussen naar de Championship, maar momenteel is hij wel uitgegroeid tot de speler van de hoop. Ook zijn trainer, Paul Heckingbottom, is zich hier heel erg van bewust. Hij vertelde aan onze collega’s van Yorkshire Post dat Sander Berge met zijn doelpunt in de laatste minuten zijn ploeg opnieuw energie had gegeven. “We zijn niet blij dat we op eigen terrein werden geklopt, maar zijn doelpunt heeft het gemoed van de fans veranderd bij beide kampen, dat is zeker. Ik hoop dat dit een cruciaal moment wordt.”
 
Het EFL-schema van deze week
 
maandag 16 mei

dinsdag 17 mei
  • Nottingham Forest - Sheffield United (20:45 uur op Eleven 1)
Volg de FA Cup-finale aanstaande zaterdag 14 mei vanaf 17u25 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top