KV Mechelen zet deze namen op zijn shortlist als vervanger voor Vrancken

Sport | KV Mechelen neemt na de wedstrijd tegen KRC Genk afscheid van succestrainer Wouter Vrancken. De Maneblussers maakten zijn vertrek officieel bekend. Wie gaat de succesvolle Limburger opvolgen in Mechelen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Wat Wouter bij KV Mechelen heeft verwezenlijkt, is uniek. We nemen afscheid van een coach die in een periode van vier jaar promoveerde naar 1A, de Beker van België won en driemaal in de subtop van het klassement eindigde. Hij ambieert een stap hogerop, wij willen hem die kans geven”, zei Frank Lagast, CEO van KV Mechelen, op de officiële clubkanalen.

KV Mechelen is uitgegroeid tot een zeer stabiele club, waar het aangenaam werken is. De club zoekt alvast een nieuwe coach. "We zijn opnieuw op zoek naar een enthousiast en ambitieus profiel die de waarden van een familieclub als KV Mechelen belichaamt. De nieuwe coach bouwt verder op de stevige fundamenten die Wouter neerzette. De nabije toekomst zal uitwijzen wie het roer overneemt”, aldus Lagast.

Geen De Roeck

KV Mechelen kijkt rond op de Belgische trainersmarkt en Jonas De Roeck was een topkandidaat. Hij verklaarde echter dat hij bij KVC Westerlo blijft. Er doen véél andere namen de ronde. KVM zou graag een trainer zoals Vrancken willen aanstellen: jong, Belgisch en met veel progressiemarge.

Wim De Decker, die KMSK Deinze verliet, werd genoemd. Het Nieuwsblad bracht ook de namen van Carl Hoefkens (assistent-trainer én trainerskandidaat bij Club Brugge), Mbaye Leye (vrij na zijn ontslag bij Standard), Jonas Ivens (ex-speler van KVM en assistent van Philippe Clement bij AS Monaco), Bernd Hollerbach (trainer van STVV) en de Nederlander Danny Buijs (afscheidnemend coach van FC Groningen) naar buiten.

Afscheid tegen Genk

De cijfers van Vrancken als coach van KV Mechelen mogen er zeker zijn. Hij is tegen Genk voor de 145ste keer trainer van de ploeg en in de 144 voorgaande partijen wist hij 70 keer te winnen, 30 draws te behalen en werd er 44 keer verloren. KV Mechelen scoorde in die matchen 247 doelpunten en incasseerde er 208. Met een titel in Eerste Klasse B en een Beker van België won Vrancken dus ook de nodige prijzen.

Het is nog koffiedik kijken wie Vrancken zal gaan opvolgen bij KV Mechelen. De fans willen hun ‘keizer’ een gepast afscheid geven tegen KRC Genk. En laat nu net dat de club zijn waar Vrancken al vele maanden regelmatig aan wordt gelinkt.

Volg de wedstrijden van de Europe play-offs, met zaterdag 21 mei om 20u45 het treffen tussen KV Mechelen en KRC Genk, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top