Vakoun Bayo bijzonder gretig voor 'overbodige' wedstrijd van Charleroi

Sport | Sporting Charleroi ging afgelopen dinsdag met 3-2 onderuit op het veld van KRC Genk. De Carolo’s hebben de komende twee wedstrijden niets meer te winnen of verliezen. Toch staat voor Vakoun Bayo wél nog het nodige op het spel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charleroi sleept zich naar het einde van het seizoen. Het kon in de Europe play-offs nog geen enkele keer winnen en pakte een povere één op twaalf. Zaterdag om 20u45 trekken de jongens van trainer Edward Still naar Mechelen, dat ook niets meer te winnen of verliezen heeft. Voor bepaalde spelers staat er wel nog wat op het spel.

Dat is onder meer het geval voor Vakoun Bayo. De spits van Charleroi maakte in januari op huurbasis de overstap van AA Gent naar Charleroi. Hij wist sindsdien 9 keer te scoren in 15 wedstrijden. De aanvaller doet het dus zeer goed en hij heeft er nog alle belang bij om zich de komende twee matchen te tonen aan Charleroi, Gent of zelfs andere clubs.

Aankoopoptie

AA Gent haalde Vakoun Bayo afgelopen zomer voor 1,6 miljoen euro weg bij het Schotse Celtic, maar trainer Hein Vanhaezebrouck gaf hem weinig speelkansen. Charleroi profiteerde van zijn moeilijke situatie en haalde hem in januari naar het Zwarte Land. Daar bewijst de aanvaller dat hij wel een neus voor doelpunten heeft. Charleroi bedong bij de uitleenbeurt ook een aankoopoptie, maar lichtte die nog steeds niet. De speler heeft nog één match, tegen AA Gent mag de spits wegens een clausule niet spelen, om zijn doelpuntenaantal nog wat op te krikken.

Hij gaf al aan dat hij bij Charleroi wil blijven en ook trainer Still ziet dat zitten. Alleen zou het lichten van die optie een stevige financiële inspanning vereisen. Als Charleroi die inspanning niet wenst te doen, moet Bayo terugkeren naar AA Gent. Daar ligt hij nog tot medio 2025 onder contract en wie weet krijgt hij er dan een nieuwe kans?

Seizoen goed eindigen

Charleroi wil het seizoen ook goed eindigen voor het thuispubliek. Zo kunnen de fans en de spelers het seizoen alsnog met een goed gevoel achter hen laten. Bovendien zou het ook mooi zijn om de eerste zege voor eigen publiek te boeken. Tegen Racing Genk toonde Charleroi zich twee keer zeer gemotiveerd en speelde het twee keer een goede wedstrijd. Kunnen ze dat ook herhalen tegen KV Mechelen?

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Sporting Charleroi en KV Mechelen deze zaterdag vanaf 20u25, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top