Houdt Racing Genk zijn kansen op Europees voetbal gaaf?

Sport | Vanavond kan het doek vallen over de Europe Play-offs: wint AA Gent na de beker nu ook de tweede nacompetitie, of houdt Racing Genk zijn kansen gaaf? In eigen huis moeten de Limburgers de driepunter pakken, anders mogen ze definitief een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. Voor de troepen van Bernd Storck is het vijfde Europese ticket pakken de enige manier om hun grijs seizoen nog wat kleur te geven. AA Gent speelt dan weer voor de eer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat ze het aan hun supporters en hun stand verplicht zijn: veel Racing Genk-fans zullen deze stelling als munitie gebruiken om hun gladiatoren in de Cegeka Arena mee aan te vuren in de levensbelangrijke wedstrijd tegen AA Gent. Het seizoen van de Limburgers is er immers één om snel te vergeten: op geen enkel moment draaide Racing Genk mee bovenin het klassement, coach John van den Brom werd in december aan de deur gezet, waarna zijn opvolger met de hakken over de sloot de Europe Play-offs haalde.

Genks eindoffensief

Na de kwakkelprestaties in de reguliere competitie lijkt de Genkse motor nu wél - rijkelijk (te) laat - aangeslagen. In de nacompetitie pakte het 10 op 12. En, hoopgevend voor vanavond: op de eerste speeldag klopten Paul Onuachu en co. de bekerwinnaar nog met het kleinste verschil dankzij een treffer van de jonge Andras Nemeth in blessuretijd, en dat in de Ghelamco Arena. Nu de druk nog wat meer op de ketel zit, moeten de Genkies in eigen huis datzelfde kunstje kunnen overdoen, zou je denken.

Zeker nu eeuwige belofte Theo Bongonda eindelijk lijkt wakker geschoten na een wisselvallig seizoen. Ook de Ghanees Joseph Paintsil speelt de laatste weken op een hoog niveau en lag aan de basis van veel van de tien goals die Genk in de laatste vier wedstrijden scoorde. Tot slot is de Genkse topschutter Paul Onuachu ook één van de sleutelfiguren van het Limburgse eindoffensief dit seizoen. Racing Genk heeft zijn opmars in het klassement van de Europe Play-offs deels te danken aan zijn twee belangrijke goals, die de score telkens weer in evenwicht brachten. Ondanks zijn 21 treffers liep ook zijn seizoen niet over rozen: de Gouden Schoen kampte met een hamstringblessure die hem vier wedstrijden aan de kant hield en stond in november en december vorig jaar zeven wedstrijden droog.

Gentse trots

Waar het bij Racing Genk van moeten is, zit AA Gent in een zetel. De troepen van Hein Vanhaezebrouck kunnen vrijuit voetballen, vermits ze de beker op zak hebben en dus al zeker zijn van Europees voetbal. Maar de fiere Gentenaars laten de teugels niet vieren en willen hun seizoen in schoonheid beëindigen. De Buffalo's staan in polepositie om de Europe Play-offs te winnen nadat ze nipt naast een plaats in de Champions Play-offs grepen. Na die opdoffer lieten Vadis Odjidja en co. de schouders niet hangen om uit te bollen in de eindeseizoensmatchen, integendeel: het team lijkt erop gebrand om een statement te maken als winnaar van de nacompetitie: 'Zie je wel dat we onze plaats in de Champions Play-offs verdienen'. Hun trots staat op het spel. Ze zijn het aan hun stand verplicht.

Redt Racing Genk zijn seizoen of geeft AA Gent zijn seizoen nog wat meer glans? Voor beide topclubs geldt alvast: noblesse oblige.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen KRC Genk en AA Gent deze zondag vanaf 15u55, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top