AC Milan rekent op de 'nieuwe Thierry Henry' om titel binnen te halen

Sport | AC Milan neemt het zondag in eigen huis op tegen Atalanta. Als alles meezit kunnen ze de landstitel grijpen, maar dan moet Inter verliezen van Cagliari en AC Milan zelf winnen. Bij de leider uit de Serie A willen ze niet al te veel rekenen en vooral zelf winnen, daarvoor rekenen ze onder meer op smaakmaker Rafael Leão.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 22-jarige Rafael Leão is aan een sterk seizoen bezig bij AC Milan. De teller staat in de Serie A voorlopig op 10 goals en 7 assists in 32 competitiewedstrijden. In alle competities samen is hij zelfs de topschutter van AC Milan met 13 doelpunten, Olivier Giroud volgt met 12 goals.

30 miljoen euro

De Portugees, die in augustus 2019 voor maar liefst 30 miljoen euro werd weggehaald bij het Franse Lille OSC, komt dit seizoen helemaal tot ontbolstering. De afgelopen jaren zagen velen zijn talent al, maar de flankaanvaller was nog niet constant genoeg. Hij maakte echter al de nodige indruk.

"Als hij constanter kan worden, kan Leão een geweldige speler worden omdat hij alle kwaliteiten heeft van een topspeler", voorspelde Arrigo Sacchi, voormalig trainer van AC Milan. Fabio Capello, nog een ex-coach van AC Milan, was ook gecharmeerd door de Portugees. “Hij heeft een enorm potentieel. Hij is snel, heeft techniek, een goed spelinzicht en hij ziet dingen die anderen niet zien. Rafael kan een topper worden, maar soms speelt hij niet naar zijn kwaliteiten en daarom ben ik soms geïrriteerd als ik hem zie spelen."

Leão is soms nog wat wisselvallig. Zo begon hij sterk aan 2022 met twee goals en drie assists in enkele weken tijd, maar nadien leverde de flankaanvaller zes wedstrijden op een rij geen goal of assist af.

Zoals Henry

Huidig AC Milan-coach Stefano Pioli is altijd een fan geweest van Leão. “Hij doet me denken aan Thierry Henry, maar Rafa moet zijn eigen weg volgen. Hij is een uitzonderlijke speler die veel gegroeid is, maar hij kan nog veel beter worden.” Een straffe vergelijking, aangezien Henry één van de beste aanvallers was van zijn generatie.

Alessio Tacchinardi, die bij Juventus ploegmaat is geweest van Henry, begrijpt die vergelijking met de ex-spits van Arsenal en FC Barcelona. "Leão is een fotokopie van de jonge Thierry Henry. Hij heeft twee versnellingen meer dan de rest", aldus de ex-speler.

De smaakmaker van AC Milan hoopt weldra zijn eerste grote prijs binnen te halen. De club wist al sinds 2011 de Italiaanse titel niet meer te winnen en Leão & co kunnen tegen Atalanta een zéér grote stap richting de Scudetto zetten.

Het programma van speeldag 37 in de Serie A op Eleven Sports:

Zondag 15 mei

Maandag 16 mei

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top