Herpakt Union zich tegen Club?

Sport | Heeft Union het afgelopen weekend verzaakt om de titelstrijd in een beslissende plooi te leggen door te verliezen tegen Club? We denken van wel. Bij winst konden de Brusselaars een kloofje van 5,5 punten slaan maar nu moeten Vanzeir en co. gaan winnen in het Jan Breydelstadion en dat is een aartsmoeilijke klus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union heeft afgelopen weekend een belangrijke steek laten vallen in de strijd om de landstitel. De manschappen van coach Felice Mazzu toonden zich niet koelbloedig tegen Club Brugge en konden tijdens die verloren partij (0-2) zelfs een penaltykans niet benutten. Als Dante Vanzeir en co. volgende woensdag hun kar niet keren, dreigt Club met de titel aan de haal te gaan.

Zand in de machine

Nadat Union vorig weekend al niet kon scoren tegen Antwerp (0-0), vonden de Brusselaars ook deze week thuis tegen Club Brugge niet de weg naar het doel (0-2). De Brusselaars hebben zich afgelopen seizoen altijd koelbloedig getoond in het uur van de waarheid, maar nu lijkt de doelpuntenmachine te gaan stokken.

Vooral bij Dante Vanzeir valt het ontbreken van doelpunten op. De 24-jarige spits scoorde in 2022 nog maar drie keer dat is niet van zijn gewoonte. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat Vanzeir vijf wedstrijden geschorst was, maar ook voor zijn schorsing wist de spits al vijf wedstrijden op rij niet meer scoren. Zijn maatje, Deniz Undav, doet het niet veel beter. De Duitser scoorde zijn laatste doelpunt in maart en heeft ook al vijf wedstrijden op rij niet meer gescoord.

De beste kansen

Maar in vergelijking met Club, had Union dit weekend ook wel de beste kansen van de wedstrijd. De Brusselaars zette bijwijlen goed druk naar voren, staken af en toe hun neus aan het venster en kregen zelfs een penalty toegewezen die Dante Vanzeir helaas miste waardoor Club de wedstrijd overnam en won. Het puntenverlies kan Union duur komen te staan en dus moeten de spelers van coach Mazzu dringend in de spiegel kijken.

Want de volgende partij van Club Brugge komt er snel aan en Club lijkt het zwarte beest van de Brusselaars te gaan worden. Dat blijkt uit de cijfers: Union kon tijdens laatste drie wedstrijden tegen Club niet één keer scoren. De volgende uitdaging tegen Club is nog groter als je weet dat Union woensdag naar het Jan Breydelstadion afzakt en ze het daar ook moeten opnemen tegen de twaalfde man. Als de troepen van Mazzu de landstitel alsnog willen veroveren, zullen Dante Vanzeir en Deniz Undav uitgerekend die wedstrijd hun rug moeten rechten.

Volg de Champions', de Europe play-offs en de wedstrijd tussen Club Brugge en R. Union St.-Gilloise op woensdag 11 mei vanaf 20u30, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top