Anderlecht doet gouden zaak dankzij hattrick van Amuzu

Jupiler Pro League | Zondagavond viel het doek over de derde speeldag van zowel de Champions’ als de Europe play-offs. Net als elke maandag keert Pickx Sports terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Francis Amuzu

Het Anderlecht-publiek heeft een haat-liefdeverhouding met de jonge Francis Amuzu. De 22-jarige aanvaller mag dan wel recht van de trainingsvelden van Neerpede komen, toch vindt de paars-witte fanbase dat de jonge knaap nog te weinig scoort. Amuzu scoorde bijvoorbeeld maar 13 doelpunten in 148 professionele wedstrijden.

Tegen Antwerp ging het er helemaal anders aan toe want Amuzu scoorde drie keer tegen The Great Old. Hij maakte zelfs één doelpunt aan 112 km/u en kreeg zo opnieuw de handen op elkaar. Mede dankzij de hattrick van Amazu won Anderlecht van Antwerp met 0-4 en springt paars-wit naar de derde plaats in het klassement.

Doelpunt van het weekend: Hans Vanaken

Hans Vanaken pakt graag cadeautjes uit. Dat bleek dit weekend eens te meer in het Dudenpark waar Union-spits Dante Vanzeir kort na de pauze een penalty miste en verzaakte om zijn club op voorsprong te brengen. Aan de overkant lachte de Brugse sterkhouder ondertussen stiekem in zijn vuistje. Vanaken wist immers dat er voor hem nog kansen zouden volgen en besloot die geduldig af te wachten. In minuut 74 was het eindelijk zover. Vanaken knikkerde een voorzet van Skov Olsen tegen de touwen en maakte op die manier de 0-1. Dankzij dit doelpunt kreeg Brugge het momentum en legde blauw-zwart Union over de knie met 0-2.

Cijfer van het weekend: 4

Dankzij de overwinning van Anderlecht, springt paars-wit naar de derde plaats terwijl Antwerp op plaats vier achterblijft. In de Europe play-offs nam AA Gent dan weer de leiding door KV Mechelen te verslaan met 1-0. Gent staat momenteel vier punten voor op Racing Genk en als de ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck erin slaagt om als eerste te eindigen, moet Antwerp geen play-offs spelen tegen de nummer 4 uit de Europe play-offs.

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top