Club Brugge en Anderlecht kunnen grote stap voorwaarts zetten

Jupiler Pro League | In de Champions’ en Europe play-offs zijn ze ondertussen halfweg. Club Brugge heeft de macht gegrepen na de zege bij Union SG. Zij kunnen een grote stap richting derde opeenvolgende landstitel zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge speelde weer geen goede partij op het veld van Union SG, maar de grote mannen stonden paraat. Simon Mignolet, met enkele knappe reddingen, en Hans Vanaken (die zijn 100ste goal voor Club scoorde) zorgden er mee voor dat Union SG met 0-2 werd verslagen. Bij de Brusselaars baalden ze uiteraard, want het had in het Dudenpark de kansen om te winnen. Vooral de penaltymisser van Dante Vanzeir lag zwaar op de maag.

Club en RSCA tankten vertrouwen

Union SG boekte een 4 op 9 in de play-offs en het is best zorgwekkend dat de aanval plots sputtert. Dante Vanzeir en Deniz Undav faalden tegen Royal Antwerp FC en Club Brugge. Zij moeten woensdag hun killersinstinct terugvinden, als ze terug de bovenhand willen nemen in de titelstrijd. Club Brugge tankte op zijn beurt veel vertrouwen – het incasseerde nog niet één tegendoelpunt in deze play-offs- en hoopt woensdag om 20u30 met de steun van de aanhang een beslissende stap richting landstitel te zetten. Het belooft een bijzonder spannend duel te worden, al zal Alfred Schreuder naast de geblesseerde Mats Rits ook de geschorste Stanley Nsoki moeten missen.

Donderdag om 20u30 ontvangt Anderlecht Antwerp in het Lotto Park. De Brusselaars maakten grote indruk door met 0-4 te gaan winnen op de Bosuil. Francis Amuzu (drie goals) en Christian Kouamé (drie assists) waren de uitblinkers van dienst. Paars-wit kan zich mits een zege verzekeren van de derde plaats en een ticket voor de laatste voorronde van de Conference League. Bij Antwerp moeten ze zich dringend gaan herpakken, want de troepen van Brian Priske – die over een schandalige prestatie sprak – wisten nog niet één doelpunt te scoren in deze play-offs.

Genk onder druk

In de Europe play-offs gaat AA Gent verder op zijn elan. Het won met 1-0 van KV Mechelen en als het ook Achter de Kazerne weet te winnen, lijkt het bijna zeker te zijn van winst in de play-offs. De troepen van Hein Vanhaezebrouck nemen het dinsdag al om 18u45 op tegen KV Mechelen. De Maneblussers zijn uitgeteld voor een Europees ticket. Ze hebben acht punten minder dan AA Gent en enkel bij een mirakel eindigen ze nog als eerste in de groep.

Voor KRC Genk is de druk het hoogst. Zij verspeelden dure punten op het veld van Sporting Charleroi en achteraf kregen ze de volle laag van de eigen aanhang. Paul Onuachu was niet te spreken over die kritiek. In de Cegeka Arena heeft Genk dinsdag om 21u geen excuses meer, want het moet winnen. Met vier punten achterstand heeft het geen recht meer op een misstap. Het horrorscenario, geen Europees ticket, komt steeds dichterbij.

Voor Charleroi staat er niets meer op het spel. Zij kunnen zonder druk in Genk spelen en Vakoun Bayo zal zich wellicht weer willen tonen. Hij scoorde twee keer tegen Genk en zijn derde doelpunt werd alsnog afgekeurd. Kan hij de Europese droom van Genk helemaal aan diggelen slaan?

Het programma van speeldag 4:

Dinsdag 10 mei

Woensdag 11 mei

Donderdag 12 mei

Volg de wedstrijden van Champions’ en Europe play-offs het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top