Spanning tussen Chelsea en Liverpool: de Reds gaan voor unieke prestatie

Sport | Ruim twee maanden geleden won Liverpool de League Cup-finale tegen Chelsea en beide ploegen staan ook tegenover elkaar in de finale van de FA Cup. Kunnen de Reds Chelsea weer roet in het eten gooien?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool staat voor cruciale weken en het kan nog een héél mooi seizoenseinde worden. Ze wisten dit seizoen de League Cup al op hun palmares te zetten en aanstaande zaterdag (17u45) kunnen ze tegen Chelsea hun tweede prijs van het seizoen winnen. Dat moet echter nog maar het begin worden.

Naast de League Cup en de FA Cup heeft Liverpool ook nog altijd een kans op de Engelse landstitel en ze spelen eind mei ook de Champions League-finale tegen Real Madrid. Jürgen Klopp kan met zijn team dus voor een historisch seizoen zorgen.

Meerdere keren de treble

In zijn geschiedenis heeft Liverpool al een indrukwekkend palmares bij elkaar weten te spelen. Het won 6 keer de Champions League, 3 keer de UEFA Cup/Europa League, 4 keer de Europese Supercup, eenmaal het WK voor clubs, 19 Engelse titels, 7 FA Cup’s, 9 League Cup’s en 15 keer een Community Shield. The Reds wisten zeven keer drie prijzen in één seizoen te winnen. In het seizoen 1976-1977 (Community Shield, titel en CL), in 1977-1978 (Community Shield, Europese Supercup en C1), in 1980-1981 (Community Shield, titel en C1), in 1982-1983 (Community Shield, titel en League Cup), in 1983-1984 (League Cup, titel en C1), 2000-2001 (FA Cup, League Cup en C3) en tenslotte in 2019-2020 (Europese Supercup, WK voor clubs en titel) kenden ze een unieke voetbaljaargang.

Nooit eerder was Liverpool echter in staat om vier bekers in één seizoen in de lucht te steken. Tijdens het seizoen 2019-2020 grepen ze er naast nadat ze in de Community Shield verloren van Manchester City. In het seizoen 84-85 eindigde Liverpool als tweede in de competitie en verloor het in de finale van 4 bekers: Community Shield, Europese Supercup, WK voor clubs en C1.

Een primeur sinds 2006?

Chelsea hoopt echter roet in het eten van Liverpool te gooien. De jongens van Thomas Tuchel beseffen dat het een zware opdracht zal worden, maar in de League Cup moesten ze pas het onderspit delven na een strafschoppenreeks. Er liggen dus kansen voor Chelsea. Liverpool zal echter enorm gemotiveerd zijn, want het is al sinds 2006 geleden dat het de FA Cup in de wacht wist te slepen.

Meer zelfs, het is ook al van 2012 geleden dat Liverpool nog eens de finale wist te bereiken in het prestigieuze Engelse bekertoernooi. Chelsea wist sinds 2006 maar liefst acht keer de finale te bereiken. Het is echter koffiedik kijken of Romelu Lukaku of Divock Origi de beker in de lucht mag steken. Dat antwoord kennen we zaterdagavond.

Volg de FA Cup-finale aanstaande zaterdag 14 mei vanaf 17u25op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top