One day, one goal: Paulo Henrique slalomt AA Gent in de vernieling

Jupiler Pro League | KVC Westerlo keert komend seizoen terug in de Jupiler Pro League, maar de club heeft in het verleden voor heel wat mooie voetbalavonden gezorgd in het Belgische voetbal. De Kemphanen hadden vaak enkele zeer leuke spelers in hun rangen. Paulo Henrique was er daar één van.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paulo Henrique speelde in het seizoen 2010-2011 een jaar op huurbasis voor KVC Westerlo. De Belgische club was hem op het spoor gekomen bij Desportivo Brasil, nadat hij voordien al voor Atlético Mineiro en sc Heerenveen uitkwam. Henrique, die op dat moment 21 jaar was, maakte meteen indruk in België.

Heerlijk doelpunt

Met zijn kracht, snelheid en technisch vermogen liet hij zich opmerken. Al die kwaliteiten kwamen tot uiting op 20 november 2011 toen KVC Westerlo op bezoek ging in het toenmalige Ottenstadion van AA Gent. De Braziliaanse spits kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld en de weg naar doel was nog veraf. Henrique slalomde al snel fluks voorbij twee Gentse verdedigers en hij stormde richting het doel, waarbij de spits onderweg nog een derde verdediger tureluurs draaide. Na die laatste dribbel behield hij het overzicht en Henrique trapte de bal onhoudbaar tegen de touwen. Braziliaanse samba in Gent.

De fans zagen dus een geweldig doelpunt en kregen die dag waar voor hun geld. AA Gent kwam 3-0 voor na goals van Tim Smolders, Shlomi Arbeitman en Stijn De Smet. Paulo Henrique bracht de bezoekers weer in de partij met twee goals en via een own-goal van Smolders werd het 3-3. Ibrahima Conté en Daniel Chavez, op assist van Henrique, zorgden voor de spectaculaire 4-4-eindstand.

Jarenlang actief in China

Paulo Henrique tikte dat seizoen in de beker en competitie af op 22 doelpunten en 9 assists in 39 wedstrijden. Westerlo kon de 'Parel der Kempen' niet aan boord houden, want zijn Braziliaanse ploeg verkocht hem na dat seizoen - ondanks interesse van Standard - voor 3,75 miljoen euro aan de Turkse club Trabzonspor. Daar speelde hij drie jaar en nadien ging hij aan de slag in China.

De aanvaller kwam er uit voor SH Shenhua, Liaoning FC, en werd even uitgeleend aan het Portugese Estoril Praia en het Braziliaanse Sport Recife. In 2017 trok hij vanuit China naar het Turkse Akhisarspor. In 2018 hing hij op amper 29-jarige leeftijd de schoenen aan de haak. De grote topcarrière kwam er dus niet, ondanks al zijn talent.

Fan van deze reeks? Ontdek dan hoe Sébastian Pocognoli op nonchalante wijze een fabelachtige goal maakte.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top