Charles De Ketelaere, de meest waardevolle speler in de Jupiler Pro League

Sport | Het CIES Football Observatory heeft zojuist een lijst gepubliceerd met de hoogste transferwaarden voor spelers in tien topdivisies (buiten de grote vijf in de wereld gerekend). België maakt deel uit van de steekproef en het minste wat we kunnen zeggen is dat Brugge de komende jaren zeker wat geld in kas zal hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De steekproef werd uitgevoerd in 10 landen: Portugal, Nederland, Brazilië, België, VS/Canada, Oostenrijk, Turkije, Denemarken, Zwitserland en Schotland. Darwin Núñez van Benfica Lissabon, met 26 doelpunten en 4 assists in 27 wedstrijden, staat bovenaan de internationale lijst met een geschatte waarde van 70,7 miljoen. Op de negende plaats staat onze landgenoot Charles De Ketelaere, wiens geschatte waarde dicht bij de 40 miljoen ligt. 

Brugge domineert in Belgische ranglijst

De Rode Duivel is dan ook de meest waardevolle speler in onze competitie en Club Brugge wrijft zich ongetwijfeld in de handen met zo'n goudhaantje. Maar ook de rest van de Belgische rangschikking zal de West-Vlaamse managers ongetwijfeld kunnen bekoren. Achter De Ketelaere staat Noa Lang, die gewaardeerd wordt op 33,8 miljoen euro, ook al was hij dit seizoen minder prominent aanwezig. 

Het brons is voor een andere Bruggeling, namelijk Andreas Skov Olsen. De Deense vleugelspeler, die in januari voor 7 miljoen euro arriveerde, heeft zijn waarde meer dan verdrievoudigd tot 25,8 miljoen euro, met 5 doelpunten en 6 assists in 11 wedstrijden. Anderlecht vervolledigt de top vijf met Sergio Gomez (21,7 miljoen) en Yari Verschaeren (21 miljoen).

Nog meer Brugge

Brugge domineert de Belgische top tien, met Hans Vanaken als zesde. Ondanks het feit dat hij 29 jaar oud is en ouder dan de andere spelers op de ranglijst, is de Belgische international, die herhaaldelijk heeft verklaard dat hij gehecht is aan Brugge, 18 miljoen waard. Hij wordt gevolgd door zijn teamgenoot bij de club, Tajon Buchanan (15,7 miljoen). 

Verder komt op de achtste plaats een speler die niet van Brugge of Anderlecht is: Michel-Ange Balikwisha. De aanvaller verhuisde afgelopen zomer van Standard naar Antwerp en zag zijn prijskaartje oplopen tot 15,2 miljoen euro. Christian Kouame (14) van Anderlecht en Kristian Thorstvedt (13) van Genk vervolledigen de Belgische top tien. 

Het programma voor de derde speeldag:

Vrijdag 6 mei

Zaterdag 7 mei
  • Gent - KV Mechelen (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)
Zondag 8 mei
  • Union St.-Gilloise - Club Brugge (vanaf 13u00 op Eleven Pro League 1)
  • Royal Antwerp FC - RSC Anderlecht (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 1) 
Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top