Hoe een coachloos Bologna plots scherprechter in de Italiaanse titelstrijd werd

Serie A | FC Bologna modderde het hele seizoen lang aan in de buik van de Serie A, maar de laatste weken zijn Arthur Theate en co. in de winning mood, ondanks een zwaar programma en het uitvallen van hun zieke coach Sinisa Mihajlovic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iets meer dan een maand geleden kreeg de Bologna-familie slecht nieuws te horen: op 27 maart maakte Sinisa Mihajlovic, de coach van FC Bologna, bekend dat hij opnieuw aan leukemie leed. De 53-jarige Servische coach was al in 2019 gediagnosticeerd met de ziekte. Mihajlovic ging naar eigen zeggen "serener naar het ziekenhuis dan 2,5 jaar geleden".

"De jongens zullen ook voor mij vechten. Ik vraag de Bologna-fans om hen te allen tijde te steunen. Ik zal snel terug zijn", voegde hij eraan toe. En reken maar dat die boodschap is aangekomen bij de club uit Emilia-Romagna. Bologna had een mager rapport van 6 op 30 voordat zijn coach in het ziekenhuis werd opgenomen. Nu hebben de rood-blauwen net een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag achter de rug, en niet tegen de minste ploegen.

Scherprechter in de titelstrijd

De Noord-Italiaanse club had een onneembare vesting opgetrokken op het veld van competitieleider AC Milan. Arthur Theate en zijn ploeggenoten stonden verdedigend zeer solide en hielden stand tegen de Milanese aanvalsgolven, waardoor ze uit Milaan vertrokken met een verdiend punt op zak (0-0). Na een thuisoverwinning tegen Sampdoria de week daarop hebben ze de laatste titelkansen van Juventus zo goed als begraven door in Turijn heel dicht bij de overwinning te komen (1-1).

Daarna volgde een gelijkspel bij Udinese en vooral een verrassende overwinning op Inter, dat toen elf wedstrijden ongeslagen was. Bologna, momenteel gecoacht door Mihajlovic's assistenten Emilio Di Leo en Miroslav Tanjga, hernam zo zijn rol van scherprechter in de titelstrijd door een andere Scudetto-kandidaat uit te schakelen. Door de zure nederlaag miste Inter de kans om de leiding in de Serie A weer over te nemen van zijn Milanese rivalen.

Eindigend op een hoge noot

De Bolognezen waren erop gebrand om hun zieke coach in de overwinningsroes te betrekken. De dag na de zege trok de hele ploeg naar het ziekenhuis waar de Serviër verblijft. Toen hij uit zijn raam keek, werd hij toegejuicht door zijn troepen. Er volgde een aangrijpend moment van verbondenheid tussen de coach en zijn team. Theate en co., die vorig weekend AS Roma in eigen huis versloegen, zullen zondag bij rode lantaarn Venetië op zoek gaan naar een nieuwe driepunter om een glimlach op het gezicht van hun zieke coach te toveren – ook al hebben ze niets meer om voor te spelen behalve de eer.

De 36e speeldag van de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 6 mei

Zondag 8 mei

Maandag 9 mei

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie  Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top