One day, one goal: de wonderlijke lob van Pocognoli tegen Lierse

Sport | In augustus 2010, op de tweede speeldag van het nieuwe seizoen in de Belgische eerste klasse, moest Standard aantreden tegen het intussen ter ziele gegane Lierse SK. Het werd een Luikse demonstratie, met een werelddoelpunt van Sébastien Pocognoli als kers op de taart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard had een snertseizoen 2009-2010 achter de rug en had iets goed te maken bij de fans in het kersverse seizoen 2010-2011. Op de openingsspeeldag hadden de Luikenaars in eigen huis de punten gedeeld met Zulte Waregem: geen knalstart, waardoor er bij de uitwedstrijd in Lier al behoorlijk wat druk op de ketel stond voor de Rouches. De driepunter was het enige dat telde.

Al na een kwartier opende Axel Witsel de score vanop de stip na een fout op Cyriac. In de 29e minuut lobde Cavens de bal over Sinan Bolat: 1-1. Maar de Luikenaars reageerden onmiddellijk met een vrije trap van Mehdi Carcela onder de muur: 1-2 bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft domineerde Standard nog steeds, al was de intensiteit van de wedstrijd heel wat minder. In de 69e minuut schilderde Carcela de bal met buitenkant links in de winkelhaak: 1-3. De Rouches hadden hun schaapjes op het droge en konden de match rustig uitspelen.

Op half puntje van de titel

In het slot was Sébastien Pocognoli verantwoordelijk voor dé goal van de speeldag: vanop de rand van de zestien en tussen twee Lierse-verdedigers lobde de Rode Duivel het leer over doelman Eiji Kawashima in doel. Een werelddoelpunt op Het Lisp.

Zonder sprankelend te spelen herwonnen de Luikenaars hun vertrouwen na een pover eerste optreden tegen Essevee. De troepen van toenmalig coach Dominique D'Onofrio zouden dat seizoen voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de beker van België winnen en eindigden als vicekampioen in de competitie na zeer straffe play-offs. Standard strandde op een half puntje van de titel nadat het op de zesde en laatste plaats aan play-off I begonnen was.

Pocognoli speelde vorig jaar zijn afscheidsmatch bij Union na een carrière bij Racing Genk, AZ, Standard, Hannover 96, West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion. In juni 2017 begon de linksback aan zijn tweede periode bij Standard. In 2020 tekende hij bij Union, waar hij vandaag trainer is van de U21.

Fan van deze reeks? Ontdek dan hoe Samir El Gaaouiri Simon Mignolet op acrobatische wijze klopte.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top