De play-offs zijn een springplank voor Darko Lemajic

Sport | Gent zit in een comfortabele positie met de Europe play-offs, maar tegelijk is er ook geen ruimte voor verbetering. De ploeg heeft zich dankzij een zege tegen Anderlecht (1-0) verzekerd van bekerwinst en kunnen geen hoger ticket krijgen voor de Europa League. Dit is een goede gelegenheid voor spelers als Darko Lemajic om zich van hun beste kant te laten zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was ook Lemajic die een dubbelslag sloeg in de pot tegen Charleroi. Wie de Pro League-wedstrijden volgt, weet dat het ruim anderhalve maand geleden was dat de Serviër een goal maakte: het was tegen Beerschot dat hij zijn tweede competitiedoelpunt scoorde. In de 90 minuten tegen Charleroi verdubbelde hij zijn aantal doelpunten in de competitie.

Darko Lemajic is een van die spelers die de Europe play-offs kan gebruiken om zijn trainer Hein Vanhaezebrouck te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Zonder druk op Gent in deze wedstrijden kan de coach van de Buffalo's speeltijd geven aan spelers die zich eerder nog niet hebben bewezen, of in het  geval van Lemajic, zich elders al hadden bewezen.

Een verrassing uit Letland

Darko Lemajic kwam afgelopen zomer over van FK RFS, een Letse club waar hij 35 doelpunten maakte en 11 assists gaf in 56 wedstrijden. Daar had de Serviër zijn scorend vermogen getoond in een veel minder competitieve competitie, maar daardoor kon hij wel  schitteren in de Europacup. Tijdens de voorrondes van de Conference League scoorde de spits niet minder dan 5 doelpunten in 6 wedstrijden, waaronder één tegen AA Gent.

Dit palmares was voldoende om de Oost-Vlaamse club ervan te overtuigen hem aan te trekken en ongeveer 1 miljoen euro te betalen om hem uit Letland te halen. Lemajic had het ideale profiel om een goede back-upspeler te zijn, terwijl de speler zelf, op 28-jarige leeftijd, nog steeds progressie kon maken in zijn carrière. Voor beide partijen was het een win-winsituatie.

Trefzeker

Hoewel hij zelden speelkansen kreeg, liet Darko Lemajic zien dat hij wist hoe hij de hem aangeboden speeltijd optimaal moest benutten. Sinds zijn komst naar Gent scoorde hij slechts vijf keer in 24 wedstrijden en had slechts 998 speelminuten in alle competities, maar de aanvaller wist wel op de juiste momenten te scoren. Hij had met RFS al aangetoond dat zijn speelkansen goud waard zijn, en met Gent heeft hij het opnieuw gedaan.

In de Conference League scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de Buffalos in een 0-1 zege op Flora. Zijn eerste competitiedoelpunt, 10 dagen later, leverde zijn team 3 punten op toen hij het winnende doelpunt scoorde in de 2-1-overwinning tegen Cercle.  Wat zijn twee doelpunten tegen Charleroi betreft, het eerst bracht de score weer in evenwicht, met het tweede trapte hij Gent op voorsprong.

De Serviër, die tegen Mechelen zeker weer in de basis zal staan, zal zijn coach ongetwijfeld proberen te tonen dat hij popelt om opnieuw te scoren.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Mechelen en Gent deze zaterdag om 20u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top