Het Belgische voetbal zwaait Igor De Camargo uit

Sport | De tweede speeldagen van de Champions’ en Europe play-offs kenden zondagavond hun beloop. Net als elke maandag keert Pickx Sports terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Igor De Camargo

Voor een keertje zoeken we de man van het weekend niet tussen de spelers die de Champions’ of zelfs de Europe play-offs beslecht hebben. Nee, het weekend stond veeleer in het teken van een zekere Igor De Camargo die na dit weekend zijn voetbalschoenen opbergt. De diepe spits die bij Racing Genk, Standard Luik, KV Mechelen en laatst bij RWDM speelde, begint op 38-jarige leeftijd aan zijn pensioen – als speler wel te verstaan, want hij heeft ambitie om als trainer actief te blijven. Hij speelde nog de barrages met RWDM, die zijn ploeg mogelijk een plekje in de Jupiler Pro League konden opleveren. Maar jammer genoeg voor zijn ploegmaats is de gewezen Rode Duivel er niet in geslaagd om te netten te vinden tegen Seraing, waardoor ze nog niet op het hoogste landelijke niveau kunnen meespelen. Maar dat temperde de immer brede glimlach op het gezicht van de Belgisch-Braziliaanse speler niet. Hoedje af voor de balkunstenaar, die we binnenkort misschien wel langs de lijnen zullen zien.

Doelpunt van het weekend: Rob Schoofs

KV Mechelen mocht afgelopen vrijdag geen punten meenemen naar huis na de verplaatsing naar Genk in de Europe play-offs, maar kon wel het mooiste doelpunt van het weekend scoren. Dat staat op naam van Rob Schoofs, die dit seizoen al meermaals een pareltje scoorde. Maarten Vandevoordt schatte zijn vrije trap volledig fout in, stond aan de verkeerde kant van zijn doel en was kansloos tegen het heerlijke krulballetje. Het doelpunt was goed voor de gelijkmaker (2-2). Een beetje gezichtsverlies voor Vandevoordt, maar gelukkig voor hem konden zijn ploegmaats dat nog goedmaken met twee doelpunten in de laatste minuten.

Cijfer van het weekend: 0

In de Champions’ play-offs werd dit weekend geen enkel doelpunt gescoord. Dat betekent echter niet dat het saai was in de strijd om de titel. Antwerp-Union werd bijvoorbeeld een intense wedstrijd vol kansen, die toch strandde op 0-0. Club Brugge kon dan weer niet van de situatie profiteren tegen Anderlecht. De Bruggelingen lieten zich zelfs verrassen door een verre trap van Wesley Hoedt. Maar de vier doelmannen van de Champions’ play-offs lieten geen enkele bal door.

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top