Stuwt Jordan Henderson zijn Liverpool naar de finales van de Champions League?

UEFA Champions League | Morgenavond neemt Liverpool het op tegen Villarreal in de terugwedstrijd van de halve finales van de UEFA Champions League. The Reds wonnen de heenwedstrijd met 2-0 nadat kapitein Jordan Henderson in minuut 53 de lans brak voor Liverpool. Kan hij deze week hetzelfde kunstje herhalen en zich zo in de geschiedenisboeken van Liverpool FC schrijven?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige week dinsdag had Liverpool FC Villarreal in het eigen stadion in een hoek gedreven tijdens de eerste halve finales van de UEFA Champions League. The Reds drukten het team van Villarreal-coach Unai Emery stevig op de eigen helft, maar de Spanjaarden verzaakte de eerste vijftig minuten om te plooien.

Tot op het moment dat kapitein en centrale middenvelder Jordan Henderson opnieuw aan de bal kwam. Hij verstuurde in minuut 53 een voorzet in het pak, maar die bal week af door tussenkomst van de Ecuadoriaanse verdediger van Villarreal, Pervis Estupiñán, waarna het leer in doel verdween. Henderson had de ban gebroken en kort daarna scoorde Sadio Mané de 2-0 wat meteen de einduitslag van de heenwedstrijd in Liverpool werd.

"Lastige klus in Spanje"

Henderson gaf de aanzet voor Liverpool om op en over de tegenstanders uit Spanje te geraken. De aanvoerder was blij met zijn aandeel in de overwinning maar predikte toch vooral voorzichtigheid. “We hebben dan wel gewonnen, toch wordt het nog een hele klus om ook de tweede match in Spanje te gaan winnen”, aldus de 31-jarige kapitein. “Die eerste goal viel dankzij een portie geluk, maar dat heb je soms nodig in gesloten partijen zoals deze. In Spanje wordt het minstens even lastig”, klonk het. Zeker als je weet dat de spelers en de fans van Villarreal niets meer te verliezen hebben op het kampioenenbal

Henderson weet waarover hij spreekt. Hij speelt al sinds 2011 bij Liverpool en is een van de meest geliefde spelers bij de vele duizenden fans. Hij won al met Liverpool de landstitel, de Champions League, de UEFA Supercup en het wereldkampioenschap voor clubs. Dit jaar won hij met zijn team EFL Cup. Coach Jürgen Klopp betuigde al meermaals openlijk zijn liefde voor Henderson want volgens de Duitse coach is Henderson een echte vechter die zijn team door moeilijke momenten heen kan loodsen. Zo'n type speler heeft Klopp, ook iemand met heel wat vechtlust, graag in zijn kern.

Opvolging?

Maar Henderson heeft al enkele jaren op de teller staan, 31 om precies te zijn, en dat is volgens paparazzi reden genoeg voor Liverpool om aan de opvolging van Henderson te denken. De pers meent dat Liverpool zo snel mogelijk Conor Gallagher wil inlijven, een 22-jarige centrale middenvelder van Chelsea FC die dit seizoen uitgeleend werd aan Crystal Palace. Gallagher zou over hetzelfde profiel als Henderson beschikken en voor The Reds een haalbare kaart zijn met het oog op een nakende verjongingskuur.

Maar misschien zijn de paparazzi te voorbarig. Henderson draait immers een prima seizoen op het middenveld bij Liverpool en heeft er met Thiago Alcantara sinds 2020 een uitstekende compagnon bij. De twee middenvelders lijken dit seizoen nog beter op elkaar ingespeeld te zijn, waardoor Liverpool over een nog sterker middenveld lijkt te beschikken dan vorige jaren. Als Henderson zijn strijdvaardige zelve blijft, en geruggesteund wordt door Thiago Alcantara, lijkt een nieuwe Champions League-overwinning en verlengd verblijf voor de 31-jarige kapitein een certitude te zijn.

Volg de halve finales van de Champions League, met dinsdag 3 mei vanaf 20u15 Villarreal - Liverpool FC, op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Voorspel de resultaten van de wedstrijden met Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top