De Camargo wuift profvoetbal uit op een valse noot: "Toch gaat dit mijn carrière niet minder mooi maken"

Challenger Pro League | Igor De Camargo speelde zaterdag zijn allerlaatste wedstrijd in het profvoetbal. De bijna 39-jarige spits hoopte zijn schitterende carrière af te sluiten met een knal, maar uiteindelijk draaide zijn slotakkoord in het profvoetbal uit op een sisser.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Braziliaanse Belg hoopte om 'zijn' RWDM nog naar 1A te schieten in de barragematchen tegen RFC Seraing, maar dat lukte niet. RWDM kwam in 180 minuten niet tot scoren, al kreeg ook De Camargo in zijn slotmatch nog een mooie kans om een laatste keer te vieren. Dat lukte helaas niet, maar toch verloor De Camargo er zijn kenmerkende lach en zijn eeuwige positivisme niet om.

"Ik had er meer van verwacht", vertelde hij na de match aan Eleven Sports. "Maar ik moet toch vooral de ploeg feliciteren voor het seizoen dat zij gedraaid hebben. Het was zeker niet evident om het tot in de barrages te schoppen als je ziet van waar ze komen. Ook het bestuur heeft mooie zaken verwezenlijkt en ik wens hier iedereen dan ook het allerbeste toe naar volgend seizoen."

Dat zal evenwel zonder De Camargo zelf zijn, want hij zet een punt achter zijn profcarrière. "Of ik het besef? Ja, ik besef het goed. Ik heb me dan ook al even proberen voor te bereiden op dit moment. Jammer dat het resultaat er niet was, maar dat gaat mijn carrière niet minder mooi maken. En nu? Ik ga nu eventjes rusten en dan ga ik genieten van een mooie vakantie."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top