Villarreal rekent op 'vergeten spits' om Liverpool te verslaan

UEFA Champions League | Villarreal staat voor een bijzonder moeilijke taak in de terugmatch van de halve finales van de Champions League tegen Liverpool. De Spaanse club moet een 2-0-achterstand proberen op te halen. Misschien kan Paco Alcacer voor de nodige goals zorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op het veld van Liverpool had Villarreal het bijzonder moeilijk en aanvallend kwam het niet uit de verf. Trainer Unai Emery koos vooraan voor de snelle mannen Arnaut Danjuma en Samuel Chukwueze, maar zij konden Virgil van Dijk & co niet verontrusten. Emery zal zijn aanval moeten versterken en Paco Alcacer is daarbij een topkandidaat.

1 goal in de Champions League

De 29-jarige aanvaller mocht amper vier minuten invallen tegen Liverpool, maar hij mag voor de terugmatch hopen op meer speelminuten. Villarreal zag Gerard Moreno onlangs geblesseerd uitvallen en de centrumspits is de nummer één in de aanval. Als hij niet fit zou geraken voor de terugwedstrijd tegen Liverpool, heeft de coach met Alcacer nog een goaltjesdief achter de hand. 

Alcacer is anders niet Emery's favoriete aanvaller, want hij kwam naast die invalbeurt nog maar één keer in actie in de Champions League. Tegen Manchester United speelde hij 58 minuten en hij scoorde toen ook één keer. Nadien kreeg hij geen speelkansen meer op het kampioenenbal, al was de aanvaller ook een tijdje buiten strijd met een spierblessure. Alcacer is dit seizoen vooral een invaller bij Villarreal, maar het is wel iemand die de weg naar de netten weet te vinden. Vorig seizoen scoorde hij nog 12 keer in 39 wedstrijden voor de Spaanse club. Met zijn ervaring kan hij Liverpool misschien nog aan het wankelen brengen.

Winst tegen Bayern

Alcacer kwam 2,5 jaar geleden voor 23 miljoen euro over van Borussia Dortmund en voordien verdedigde hij ook al de kleuren van Valencia, Getafe en FC Barcelona. De Spanjaard, die als international 12 keer scoorde in 19 interlands, hoopt met zijn ploegmaats Liverpool alsnog het leven zuur te maken.

Ze kunnen alvast vertrouwen tanken omwille van hun prestaties in de thuismatchen in de Champions League. Bayern München (1-0) en Young Boys Bern (2-0) gingen er voor de bijl, Juventus (1-1) en Atalanta (2-2) werden op een gelijkspel gehouden en enkel Manchester United (0-2) kwam er winnen. Al zal Villarreal een bijzonder hoog niveau moeten halen om Liverpool alsnog uit te schakelen, al is hun campagne nu al geslaagd. Kan Alcacer de Spaanse revelatie alsnog voorbij Liverpool loodsen?

De terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 3 mei
Woensdag 4 mei

Volg de halve finales van de Champions League, met op dinsdag 3 mei vanaf 20u15 Villarreal - Liverpool FC, op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Voorspel de resultaten van de wedstrijden met Pickx Prono.


Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top