Gentse remonte zorgt voor spanning bij U21: slotspeeldag beslist wie nog mee naar 1B mag

Sport | Lang leek het ernaar uit te zien dat Club NXT en de U21 van Standard volgend seizoen mee in de 1B Pro League zouden spelen. Maar een reeksje inhaalwedstrijden heeft er nu toch nog voor gezorgd dat AA Gent nog roet in het eten kan komen gooien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel Standard als Gent hadden de voorbije weken nog drie wedstrijden in te halen. Voor Standard betrof het een moeilijk drieluik tegen rechtstreekse concurrenten Club NXT én Gent terwijl er ook nog gestreden moest worden tegen de ongenaakbare kampioen KRC Genk. Gent kreeg met STVV, Zulte Waregem (en dus Standard) een haalbaar programma voor de kiezen.

Standard deed het niet slecht tegen Club NXT en KRC Genk (2x 1-1), maar verloor wel van AA Gent (1-0). De Gentenaars pakten dan weer 9 op 9 in hun drieluik waardoor ze in het algemene klassement tot op drie punten van Club NXT en Standard zijn beland met nog één wedstrijd voor de boeg.

Stand (21 van 22 duels gespeeld)

1. KRC Genk: 57 punten
2. RSC Anderlecht: 47 punten
3. Club NXT: 40 punten
4. Standard: 40 punten
----------------------------------------
5. AA Gent: 37 punten

Als Gent nog naast Club NXT en/of Standard zou komen, dan zouden alle teams evenveel matchen gewonnen hebben en dan wordt het doelsaldo dus doorslaggevend. Bij Club NXT staat dat momenteel op +33 terwijl Standard en Gent allebei op +8 staan. Maar als Gent nog langs Standard zou komen, dan zouden ze per definitie ook een beter doelsaldo krijgen door het resultaat in de slotmatch. Club NXT lijkt buiten schot.

Op de slotspeeldag (maandag 02/05) speelt Gent thuis tegen Antwerp (9e) terwijl Standard de rivalen van Charleroi (7e) ontvangt. Club NXT moet nog op bezoek bij kampioen KRC Genk. Als Gent wint en Standard verliest, dan spelen de jonge Buffalo's volgend jaar alsnog in 1B in de plek van de jonge Rouches.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top