Standard Fémina doet laatste gooi naar tweede plaats

Sport |

Op de negende dag van de play-offs in de Scooore Super League neemt Standard Fémina het op tegen Club YLA, met als grootste inzet een kans op de tweede plaats in het eindklassement. Op hetzelfde moment reist Oud-Heverlee Leuven af naar Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De strijd is nog niet voor iedereen gestreden in de Scooore Super League. Anderlecht werd op het veld van Oud-Heverlee Leuven al tot kampioen gekroond, maar het podium ligt nog niet helemaal vast. Standard Fémina staat nu vier punten achter op de tweede plaats van Leuven, maar het lot ligt niet meer helemaal in hun handen om de top twee van het Belgische vrouwenvoetbal te bereiken. Om die gegeerde tweede stek te veroveren, moeten ze om te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen Club YLA winnen, maar Standard moet tegelijk ook hopen op een nederlaag van OHL in Genk.

Pas op voor het gewonde beest

Op papier zou de Luikse club niet al te veel problemen mogen hebben. De Bruggelingen van Club YLA hebben hun play-offs volledig gemist met vier nederlagen, twee gelijkspelen en vooral nul overwinningen. Maar, zoals we weten: in het voetbal is een wedstrijd nooit op voorhand beslist. De ploeg uit het Venetië van het Noorden zal de eer willen redden aan het einde van het kampioenschap, wanneer ze Standard Fémina en vervolgens Anderlecht ontmoeten.

Hoewel ze eerder in de play-offs West-Vlaanderen met drie punten verlieten, is het de moeite waard eraan te herinneren dat de twee reguliere seizoenswedstrijden voor Standard Fémina zeer moeilijk waren. Club YLA won met 4-1 op eigen terrein en deelde daarna de buit aan de Maas. Een mogelijk superioriteitscomplex zou met de eindmeet in zicht dus weleens erg duur kunnen uitvallen...

Volg de wedstrijd tussen Standard Fémina en Club YLA, op de 9de dag van de Scooore Super League Play-Offs 1, zaterdag 30 april vanaf 13u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top