1B Pro League XI van het seizoen // RECHTSACHTER // Rafik Belghali (Lommel SK)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de rechtsachterpositie maakte Rafik Belghali het meeste indruk op onze kenners. De 19-jarige flankverdediger stak op het einde van vorig seizoen zijn neus aan het venster in het Soevereinstadion en ontpopte zich dan sinds het begin van dit seizoen tot een vaste waarde op de Lommelse rechterflank.

Voor het tweede seizoen op een rij kon zo toch een speler uit de eigen jeugd doorbreken tussen al het buitenlandse geweld dat via CFG aangevoerd werd. In het eerste CFG-jaar was dat Anass Zaroury (nu Charleroi) en nu was het dus de beurt aan Rafik Belghali.

Grote toekomst?

De Belgische Algerijn toonde zich het prototype van een moderne flankverdediger en viel vooral op door zijn jeugdig enthousiasme, zijn snelheid, zijn wendbaarheid, zijn goede fysieke kwaliteiten én zijn offensieve impulsen. Die eigenschappen leverden hem 5x een plekje op in het 'XI van de week' én een selectie voor de nationale beloften van Algerije op. Al wil Belghali de Belgische nationale (beloften)ploeg zeker ook niet uitsluiten.

Belghali haalde het in de verkiezing voor het 'XI van het seizoen' vlot voor Alessio Staelens (SK Deinze) en Edisson Jordanov (KVC Westerlo).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top