Jonathan Hendrickx (Lierse K.) stapt uit het profvoetbal

Challenger Pro League | Opvallend nieuws bij Lierse Kempenzonen. Rechtsachter Jonathan Hendrickx heeft gevraagd om zijn nog lopende verbintenis te beëindigen zodat hij per direct kan stoppen als profvoetballer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrickx wil zich volop focussen op zijn loopbaan naast het voetbal en dat bleek niet langer combineerbaar met een statuut als profvoetballer.

"Het is een moeilijke keuze geweest, maar ik ga voluit voor de uitbouw van een carrière naast het veld", vertelt hij op de officiële website van Lierse Kempenzonen. "Enkele maanden geleden ben ik een bedrijf gestart in de vastgoedsector, nu kwam er een project op mijn pad waar ik geen neen tegen kon zeggen. Dit combineren met het leven als profvoetballer is helaas niet mogelijk. Het lijkt me belangrijk om te focussen op een leven naast het voetbal."

Hendrickx kwam vorige zomer naar het Lisp en was heel het seizoen onbetwist titularis op de rechterflank. De 28-jarige Luikenaar speelde tussen 2019 en 2021 ook nog voor Lommel SK. Daarnaast speelde hij ook nog in Nederland (Fortuna Sittard), Portugal (Leixoes) en IJsland (Hafnarfjordur, Breidablik en Akureyri).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top