Kan Vrancken nog een keer stunten met KV Mechelen?

Jupiler Pro League | KV Mechelen kent weer een zeer goed seizoen. De Maneblussers doen weer volop mee voor een Europees ticket. Trainer Wouter Vrancken levert er zeer knap werk en de coach lijkt aan zijn laatste weken in Mechelen bezig te zijn. Kan hij tegen KRC Genk weer voor een mooie prestatie zorgen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Mechelen nam Wouter Vrancken op 21 augustus 2018 over van KV Kortrijk, waar hij toen assistent-trainer was. Die transfer kwam als een verrassing, maar de Limburger zorgde meteen voor een goede dynamiek binnen de club. Vrancken pakte meteen de landstitel in Eerste Klasse B en zorgde zo voor de promotie naar de Jupiler Pro League. Het werd een onvergetelijk seizoen, want KV Mechelen won dat jaar als tweedeklasser ook de bekerfinale tegen AA Gent. Vrancken stuntte meteen.

Straf parcours

De seizoenen nadien kon het bijna niet meer beter gaan, maar Vrancken bleef KV Mechelen naar succes loodsen. In het seizoen 2019-2020 was KV Mechelen meteen goed op dreef in Eerste Klasse A. Na 29 speeldagen werd het seizoen stopgezet vanwege de coronapandemie en de Maneblussers stonden bijzonder knap zesde, voor clubs als RSC Anderlecht en KRC Genk. Het tweede seizoen na een promotie is doorgaans het moeilijkste, maar KV Mechelen bevestigde.

Vrancken staat voor aanvallend voetbal met een goede organisatie en KVM werd één van de leukste ploegen in de competitie. In de voetbaljaargang 2020-2021 eindigde het achtste en in de Europe play-offs strandde het op een tweede plaats op drie punten van AA Gent. Dit seizoen draait het weer goed met een zevende plaats en kwalificatie voor de Europe play-offs. Daar begon het goed met een zege tegen Sporting Charleroi.

Tijd voor stap hogerop

Vrancken kreeg in het verleden al een aanbod van de Engelse club Barnsley, maar mocht toen niet weg. De coach wil na het seizoen een stap hogerop zetten en ploegen als Club Brugge en KRC Genk worden al een tijdje aan hem gelinkt. “Na vier seizoenen bij Malinwa wil ik graag uit mijn comfortzone stappen. Ik ben iemand die wil blijven groeien en daar alles voor doet. Ook in het voetbal. Of dat nog bij KV Mechelen kan? Dat zullen we na de reguliere competitie bespreken”, vertelde hij onlangs bij Sport/Voetbalmagazine.

De balans van de ex-speler van onder meer AA Gent, KRC Genk en STVV oogt zeer indrukwekkend: 140 matchen met KV Mechelen, waarin er 70 keer werd gewonnen, 40 keer verloren en 30 keer gelijkspeeld. Vrancken haalt voorlopig 57,14% op zijn rapport, wat zeer knap is bij een club als KV Mechelen. De coach lijkt alvast klaar voor een volgende stap in zijn carrière.

Volg de Europe play-offs, met op vrijdag 29 april om 20u45 de partij tussen KRC Genk en KV Mechelen, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top