Schouterden blijft langer bij Lierse K.: "Contractverlengingen zijn nu minstens zo belangrijk dan transfers"

Challenger Pro League | Lierse-trainer Tom Van Imschoot zal nog zeker tot het einde van volgend seizoen beroep kunnen doen op de diensten van flankspeler Nils Schouterden, die dit seizoen amper weg te denken was uit de kern van de Pallieters. En als het een beetje mee mag zitten voor de coach, speelt Schouterden ook het seizoen daarop nog in geel en zwart. De 33-jarige winger verlengde vandaag immers zijn contract bij de Pallieters met één seizoen én een optie op een extra campagne.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat het vertrouwen er aan beide kanten van de onderhandelingstafel was, liet Schouterden vorig jaar al optekenen toen we hem bij zijn overgang naar Lierse Kempenzonen al eens aan de tand voelden. En dat vertrouwen blijkt ook op het einde van het seizoen niet beschaamd te zijn. “Zeker niet! Ik heb met plezier mijn handtekening gezet onder een vernieuwd contract, omdat ik me echt gewaardeerd voel door de club”, is Schouterden vandaag duidelijk in een gesprek met onze redactie.

“Ze wilden mij ook absoluut houden om het Belgische project te bewerkstelligen waar momenteel hard aan gewerkt wordt en in mijn ogen vrij uniek is in ons land. Het is de bedoeling om Lierse stap voor stap weer op te bouwen om zo, eenmaal dat haalbaar blijkt te zijn, de grote poorten naar 1A weer open te beuken.”

Wie volgt?

Ondanks de vele lofbetuigingen, blijft de middenvelder vooral realistisch. Lierse Kempenzonen parkeerde zich op de vijfde plek in het klassement, met een ruime voorsprong van 15 punten op hekkensluiter Virton. Niet slecht voor een ploeg die nog niet zo lang geleden tegen de degradatie vocht, maar met de vooropgestelde ambities kan en moet het de volgende seizoen toch nog beter gaan. Dat beseft Schouterden zelf ook.

“Als we de basis die we de laatste weken gelegd hebben zoveel mogelijk kunnen behouden, moeten we in de voorbereiding verder kunnen bouwen op dit seizoen en niet volledig weer vanaf nul beginnen", klinkt het. "En dat is zeker positief! Uiteraard zijn er ook nog versterkingen nodig. In elke linie zelfs! Al moet er niet alleen werk worden gemaakt van versterkingen, maar ook van contractverlengingen van spelers die nu einde contract zijn. Zo denk ik aan een Schuermans of aan een Teunckens. Die verlengingen zijn minstens zo belangrijk dan transfers. Misschien zelfs nóg belangrijker. Gelukkig hebben we momenteel een clubleiding die dat soort zaken maar al te goed beseft. Dus ik zie het zeker goed komen.”

(TB)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top