Kompany verwacht stevig signaal van Refaelov & co

Jupiler Pro League | Bij RSC Anderlecht likken ze hun wonden na de bekernederlaag tegen AA Gent en het verlies tegen Union SG. Vincent Kompany moet proberen zijn troepen op scherp te zetten en hij zal tegen Club Brugge vooral rekenen op zijn ervaren sterkhouders. Zij gaven de laatste weken niet thuis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrik Van Crombrugge is veruit de beste ervaren RSCA-speler van de laatste weken. De doelman staat er altijd en is op de afspraak. Bovendien maakt hij ook indruk met zijn glasheldere analyses. De doelman is een voorbeeld om volgen. Christian Kouamé is inzake strijd en passie ook een voorbeeld, al heeft de Ivoriaanse spits één groot probleem: hij is nooit bepalend in toppers. Kouamé kon dit seizoen nog niet scoren tegen Union SG, Club Brugge of Royal Antwerp FC.

Ervaren spelers in de fout

De ervaren jongens laten het al een tijdje afweten. Het begon in de beslissende partij voor de kwalificatie voor de Champions’ play-offs tegen KV Kortrijk, waar Anderlecht enorm nerveus en zwak begon. Onder meer Wesley Hoedt beging toen een domme penaltyfout. Hij was nadien ook matig tegen AA Gent en liep in het Dudenpark te slapen bij de openingsgoal van Union SG.

Zijn collega’s in de defensie volgden zijn voorbeeld. Lisandro Magallan, nog degelijk tegen Kortrijk en AA Gent, bakte er niets van tegen Union SG. De Argentijn ging in de fout bij de 2-0 en speelde nadien met de daver op het lijf. Dat was ook het geval voor Michael Murillo. De Panamees miste de beslissende strafschop in de bekerfinale en tegen Union SG lag hij te slapen bij de derde treffer van Union SG. De Panamees heeft wel vaker periodes waarin de concentratie niet aanwezig is.

Toptransfer derde keuze

Op het middenveld heeft Kompany ook de nodige problemen. Josh Cullen speelt een goed seizoen, maar tegen Union SG had hij boter op het hoofd bij twee tegentreffers. Vooral bij de 3-1 liet hij Deniz Undav véél te makkelijk de bal voorbrengen. De Ier scoorde dan wel zijn eerste goal ooit voor Anderlecht, toch was zijn prestatie ver onder de maat. Zijn ploegmaat Kristoffer Olsson, met 4 miljoen euro de duurste ingaande transfer van het seizoen van RSCA, kende tot op heden een matig seizoen. Hij moest de vervanger worden van de naar Arsenal vertrokken Sambi Lokonga, maar de Zweed heeft de hoge verwachtingen nog niet kunnen inlossen. Hij is ondertussen al derde keuze geworden op zijn positie, na Majeed Ashimeru en Marco Kana. Een zorgwekkende evolutie.

In het aanvallende gedeelte is ook Lior Refaelov zwak bezig. De Israëlier was onzichtbaar de afgelopen weken en bij Anderlecht rekenen ze net op hun ervaren middenvelder om de ploeg bij de hand te nemen. De ex-winnaar van de Gouden Schoen scoorde op 6 maart zijn laatste veldgoal en zijn laatste assist in de competitie dateert al van 19 december tegen Club Brugge.

Vincent Kompany zal deze week ongetwijfeld een hartig woordje spreken met zijn ervaren pionnen. Zij moeten de rug rechten en tegen Club Brugge laten zien dat Anderlecht het seizoen alsnog mooi kan eindigen. Er staat immers een derde plaats op het spel en bij de Brusselaars willen ze die vierde plaats vermijden, aangezien ze dan mogelijk nog een extra finale moeten spelen tegen de winnaar van de Europe play-offs. Enkel als AA Gent daar als winnaar uit de bus komt, zal er geen finalewedstrijd plaatsvinden. De Buffalo’s hebben al een Europees ticket beet door hun bekerwinst.

Volg de Champions' play-offs, met op zondag 1 mei om 18u30 de topper tussen Anderlecht en Club Brugge, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top