Anderlecht aan de bak tegen Club Brugge, KRC Genk ruikt bloed

Sport | De eerste speeldag van de Champions’ play-offs ligt achter de rug. Het is dus tijd voor de tweede speeldag en daarin staat dé Belgische klassieker op het programma: Anderlecht-Club Brugge. In de Europe play-offs ligt alles weer open na de eerste speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond om 20u45 ontvangt KRC Genk KV Mechelen in de Cegeka Arena. De Maneblussers spelen zonder druk, want voor hen moet er niets. KV Mechelen pakte vorige week een belangrijke zege tegen Sporting Charleroi en startte dus goed aan de play-offs. Genk wist met een zege tegen Gent zich weer helemaal in de race te knokken. De Limburgers staan nu op twee punten van AA Gent en doen weer helemaal mee voor een eventueel Europees ticket.

Spanning in de Europe play-offs

Charleroi moét zaterdag om 18u30 winnen van AA Gent als het nog kans wil maken op de eindzege in de Europe play-offs. Edward Still hoopt dat ze bij de Buffalo’s niet meer die grote honger hebben na de bekerwinst. Zij moeten het bovendien zonder Vadis Odjidja en coach Hein Vanhaezebrouck stellen, die vorige week rood kregen tegen Racing Genk. AA Gent zal zich echter willen tonen na de nederlaag in eigen huis. Als de Buffalo's de Europe play-offs winnen is de nummer vier uit de Champions' play-offs zeker van een Europees ticket. In de andere gevallen komt er nog een finalematch tussen Charleroi, KV Mechelen of Genk tegen die nummer vier uit die Champions' play-offs.

In de Champions’ play-offs zijn de eerste beslissingen al gevallen. Club Brugge en Union SG strijden voor de titel en Anderlecht en Antwerp voor de derde plaats. Zondag staan er weer twee toppers in de Champions' play-offs geprogrammeerd. Antwerp opent de debatten om 13u30 met een thuiswedstrijd tegen Union SG. De Great Old speelde geen onaardige wedstrijd op het veld van Club Brugge, maar bleef wel achter met nul punten. Daardoor staat er al druk op de ketel tegen de troepen van Felice Mazzu. Als Antwerp nog een kans wil maken op de tweede plaats, dan moet het winnen van Union. Bovendien kan het elk punt gebruiken in de strijd om de derde plaats. Abdoulaye Seck is er door zijn rode kaart tegen Club Brugge niet bij.

Anderlecht als gewond dier

Om 18u30 ontvangt Anderlecht in een wellicht kolkend Lotto Park eeuwige rivaal Club Brugge. Paars-wit incasseerde twee zware tikken tegen AA Gent (in de bekerfinale) en tegen Union SG (3-1-nederlaag). Tegen Club Brugge zal de Belgische recordkampioen de rug moeten rechten. Sergio Gomez is wellicht terug fit. Anderlecht kan misschien toch met wat vertrouwen de match tegen de Bruggelingen aanvatten, want de laatste nederlaag tegen hen dateert immers al van 4 oktober 2020. De afgelopen vijf wedstrijden won Anderlecht één keer en speelde het vier keer gelijk.

Club Brugge komt echter met een 27 op 27 in de koffer naar Brussel. Het won zijn eerste match in de play-offs met 1-0 van Antwerp, maar indrukwekkend was die prestatie zeker niet. De landskampioen wil Anderlecht een stevige tik uitdelen en door de voorsprong van Union heeft het amper recht op misstappen. Het is alvast hopen op een spektakelstuk tussen de twee topclubs.

Het programma van speeldag 2:

Vrijdag 29 april

Zaterdag 30 april

Zondag 1 mei

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top