1B Pro League XI van het seizoen // DOELMAN // Théo Defourny (RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel haalde RWDM-goalie Théo Defourny het vrij makkelijk van zijn collega's. De 30-jarige doelman werd dit seizoen 8x verkozen in het 'XI van de week' en is zo de op één na meest geselecteerde speler van de reeks. Niet onlogisch, want Defourny was de voorbije maanden een van de absolute sterkhouders bij vice-kampioen RWDM. Daarnaast was hij ook de enige 1B-speler die dit seizoen elke minuut tussen de lijnen stond én hield hij het vaakst de nul (11x).

Defourny werd enkele seizoenen geleden ook al eens verkozen tot 'doelman van het jaar' in 1B toen hij bij AFC Tubize ook al eens een boerenjaar kende. De voorbije seizoenen liep het wel wat minder bij Lokeren en AS Eupen, maar bij RWDM vond de doelman dus wel zijn beste vorm terug; toevallig of niet opnieuw onder de vleugels van doelmannentrainer Thierry Berghmans. Die begeleidde hem ook al bij Tubize.

Met zijn nominatie als 'Doelman van het Jaar' volgt Defourny Anthony Sadin op. De huidige goalie van Virton strandde dit seizoen wel  nog op een gedeelde tweede plaats met Nick Gillekens (RE Moeskroen). Beide goalies haalden 4x het 'XI van de week'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top