RWDM bereidt zich voor op afspraak met geschiedenis: tickets vliegen de deur uit; spelers op afzondering

Sport | RWDM speelt in de komende dagen misschien wel de twee belangrijkste wedstrijden uit haar recente geschiedenis. Als de Brusselaars als winnaar uit de dubbele confrontatie met RFC Seraing komen, dan mogen ze volgend seizoen voor het eerst sinds een twintigtal jaar weer aan de bak op het hoogste voetbalniveau van België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de RWDM-fans storm lopen voor een ticket voor de thuismatch. Die wedstrijd vindt nu zaterdag plaats en het ziet er naar uit dat de match gespeeld zal worden voor een (zo goed als) vol Edmond Machtensstadion. Naar schatting zullen de thuisfans met zo'n 8000 zijn terwijl de bezoekers uit Luik een duizendtal tickets hebben gekregen.

" Ik kan me niet meteen herinneren dat het stadion ooit zo vol zat, maar het moet in ieder geval een paar decennia geleden zijn," vertelt een trotste voorzitter Thierry Dailly bij Bruzz. " Toen we onze eerste titel in de derde amateurklasse wonnen (in 2017), waren er 6000 fans aanwezig. Maar zaterdag zullen we met 8000 zijn. En dat kan een enorme boost zijn voor deze club."

De spelers mogen zich dus opmaken voor een kolkend Edmond Machtensstadion. Maar tot dan proberen ze zich toch vooral af te sluiten van de drukte en de stress van de promotiematchen. Zo vertoeven ze momenteel in Tubize, waar ze een tweedaagse stage afwerken en "invloeden van buitenaf" proberen te vermijden.

Voor Kevin Nzuzi zal er net iets minder spanning op de match van zaterdag zitten. De aanvaller is geelgeschorst en moet zich dus vooral focussen op de terugmatch in Luik.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top