Manchester City en Ederson nemen het op tegen de hekserij van Benzema

UEFA Champions League | Magie bestaat niet. Wij bij Proximus Pickx zijn rationele mensen en twijfelen daar dus nooit aan. Maar wat is er dan aan de hand met de Champions League-keepers die tegen Karim Benzema moeten spelen? De Fransman is nog niet voorzien van een litteken op zijn voorhoofd maar beschikt de laatste tijd schijnbaar wel over bovennatuurlijke krachten. Noch Donnarumma noch Mendy konden hem echt afstoppen. Gaat Ederson dat wel kunnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de 16e finales van de Champions League scoorde Karim Benzema maar liefst zeven keren in vier wedstrijden. Twee hattricks tegen twee topkeepers, doelpunten met kwaliteit, in onze fantasie geholpen met wat magie. You’re a wizard, Karim.

Wat kan het Braziliaanse sluitstuk van Manchester City daar dinsdag in de halve finale tegenover stellen? Wel, met zijn 1,88m is de Braziliaan niet de grootste maar dat maakt hij helemaal goed in explosiviteit, intelligentie en cool. Dat hij bij de Mancunians sinds de start van het seizoen maar liefst 25 clean sheets haalde, mag dan ook niet verbazen.

Chirurgische spelverdeler

Ballen pakken kan hij dus maar zo zijn er veel. Toen hij in 2017 aankwam in Engeland had coach Pep Guardiola vooral naar zijn voeten gekeken. “Met zijn voeten is hij de beste”, verzekerde Pep toen op de clubwebsite. “De kwaliteit van zijn passing is de beste.” Met die voeten is hij dan ook minstens even belangrijk voor de aanval van City als voor de verdediging. Tegenaanvallen versturen met ballen die op de millimeter juist gespeeld zijn, met de langste trap van alle keepers. Met maar liefst 75,35 meter haalde hij een wereldrecord voor beste uittrap.

Lang vervlogen zijn dan ook de dagen dat er aan hem getwijfeld werd, zoals na zijn debuut. Tegen de buren van Manchester United, met toen nog Romelu Lukaku, liet hij nog fouten zien. Ondertussen is de lat een pak hoger gelegd en vijf jaar later spat de koelbloedigheid van hem af, denk maar aan die gevaarlijke pass vlak voor zijn doellijn in de competitiewedstrijd tegen Liverpool. Watch and learn, Zach Steffen.

Focus

Tegen Benzema moet je je focussen. Gelukkig weten de City-spelers dat ze op Ederson kunnen vertrouwen zodat ze zowel hun offensieve als hun verdedigende spel kunnen spelen. Ze haalden die clean sheets natuurlijk samen. Anderzijds moet het geluk (of de magie) van Real Madrid toch ooit eens opgebruikt zijn. Wie weet is dat dinsdag al zo.

Maar let toch vooral op als Karim Benzema een bles laat groeien.

Het programma voor de heenwedstrijden van de halve finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april

Volg de halve finales van de UEFA Champions League, en in het bijzonder Manchester City - Real Madrid op dinsdag 26 april vanaf 20u15, op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top