Philippe Clement haalt het beste uit Aleksandr Golovin

Ligue 1 | Aleksandr Golovin werd in 2018 door AS Monaco voorgesteld als een absolute toptransfer. De Rus kon de hoge verwachtingen aanvankelijk niet inlossen en velen spraken in Frankrijk al over een floptransfer. Philippe Clement weet echter de juiste snaar te raken en Golovin verkeert in een bloedvorm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuwe leven van Aleksandr Golovin aan de Côte d'Azur verloopt tot nu toe niet van een leien dakje. De Russische middenvelder kwam in de zomer van 2018 voor maar liefst 30 miljoen euro over van CSKA Moskou. Hij maakte indruk op het WK 2018 en was een absolute uitblinker bij de Russische club.

Er werd in Monaco dan ook heel veel verwacht van hem, maar Golovin had het niet makkelijk om zich door te zetten in de Ligue 1. Hij kampte met de nodige blessures, waardoor hij maar niet op kruissnelheid kwam. Toch wist hij vorig seizoen eindelijk furore te maken tijdens de laatste maanden van het seizoen door 5 keer te scoren en 9 assists uit te delen in 21 wedstrijden.

Haatberichten

Iedereen hoopte dat dit seizoen hét jaar van de doorbraak ging worden, maar blessures gooiden weer roet in het eten. Hij was in januari weer fit en Philippe Clement zette hem stelselmatig terug in de basis, maar dan doken er nieuwe problemen op. Al kon Golovin daar uiteraard niets aan doen, maar door de Russische inval in Oekraïne kreeg hij heel wat haatberichten via sociale media. Dat komt omdat hij geen uitspraken doet over de oorlog, wat wel te begrijpen valt.

Golovin is een ster in eigen land en het ligt zeer gevoelig om zich daarover uit te spreken, want de man heeft uiteraard ook nog familie in Rusland. De oorlog heeft ook gevolgen voor de Russische sporters, want Rusland mag niet meedoen aan het WK 2018. Ondanks alles wist Golovin echter op het veld wel van zich te laten spreken. Sinds enkele weken is hij bijzonder goed bezig en één van de smaakmakers van AS Monaco. Hij startte op 20 maart in de basis tegen PSG en sindsdien verdween hij niet meer uit de ploeg.

Sterk bezig

Golovin is één van de protagonisten van de zegereeks van vijf wedstrijden op rij. Met drie assists en één goal in zijn laatste drie wedstrijden heeft de middenvelder alvast een grote rol in de comeback van de Monegasken. Tegen OGC Nice liet hij nog maar eens zien dat hij een uitstekende voetballer is. Hij wist zich op de linkerflank te onderscheiden door zijn precieze passing en hij verloor bijzonder weinig ballen.

Hij scoorde bovendien de enige treffer van de avond, waardoor Monaco over Nice naar de vijfde plaats sprong. AS Monaco kan zo blijven dromen van de Champions League en Golovin kan de komende weken nog de grote held van het Prinsdom worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top