Kan Charleroi na zes jaar nog eens winnen Achter De Kazerne?

Jupiler Pro League | Sporting Charleroi begint zaterdag om 20u45 aan zijn Europe play-offs en dat op het veld van eeuwige rivaal KV Mechelen. Gek genoeg slagen de zebra’s er al zes jaar op rij niet meer in om Achter De Kazerne te gaan winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 16 april 2016. Sporting Charleroi wil een goed einde breien aan zijn seizoen door de toenmalige play-off 2 te winnen, maar verliest op de tweede speeldag al meteen twee kostbare punten op het veld van Sint-Truiden. Op de derde speeldag pakken ze de bus naar het AFAS Stadion om daar KV Mechelen een pak voor de broek te geven. Dat lukte ook want Charleroi won de partij met 2-3 dankzij goals van Jérémy Perbet, Dieumerci N’Dongala en Sotiris Nini.

Charleroi wist Mechelen thuis te verslaan en dat deed deugd. KV Mechelen daarentegen wist de nodige lessen uit de nederlaag te trekken en zorgde ervoor dat Charleroi sindsdien niet meer met een overwinning aan de haal ging Achter De Kazerne.

In het kielzog van Gent

Charleroi won sinds die ene dag in 2016 dus niet een meer in het AFAS Stadion en dat ondanks het feit dat ze er sindsdien wel vijf keer speelden. Mechelen won een van die vijf wedstrijden; de overige vier partijen eindigden in een gelijkspel. De laatste wedstrijd Achter De Kazerne tussen beide teams vond plaats op 12 maart van dit jaar. Toen moest Sporting Charleroi tot in het rood gaan om een 2-2-gelijkspel uit de brand te slepen.

De teams uit de Europe play-offs zijn dit seizoen, nog meer dan anders, enorm aan elkaar gewaagd. Puntenverlies is dus uit den boze en dat hebben ze ook in Charleroi goed begrepen. Daar weten ze maar al te goed dat bekerwinnaar KAA Gent vier punten voorsprong telt op hunzelf, en vijf op concurrent KV Mechelen. Als Charleroi in het kielzog van AA Gent wil blijven, mag het dit weekend dus geen puntenverlies lijden, tenzij Racing Genk een overwinning behaalt op Gent. Dan kunnen de kaarten weer in het voordeel van Charleroi en Mechelen komen te liggen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen KV Mechelen en Sporting Charleroi van vrijdag 23 april om 20u45, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top