Ons elftal van de week

Sport | Het doek is gevallen in 1B. Kampioen Westerlo sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen RWDM dat zich opmaakt voor de barragewedstrijden tegen Seraing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Deinze. Al na twee minuten lanceerde Smeets een goede lange bal. Saito dook op tussen Boone en Quirynen en trapte de 1-0 binnen. Oliveira Sales verdubbelde de score net voor de rust. De 19-jarige Braziliaan kapte zich goed vrij in de zestien en werkte staalhard af. Deinze kwam niet meer verder dan de aansluitingstreffer. Dansoko legde de bal voor, Quirynen kwam goed ingelopen en werkte de 2-1 af.

De nummers een en twee ontmoetten elkaar op de laatste speeldag, maar de prijzen waren al verdeeld. De kampioen begon het beste aan de wedstrijd en stond na 53 minuten spelen 2-0 voor. Van den Keybus bediende eerste Bernát voor de 1-0 en verdubbelde zelf de score met een heerlijke plaatsbal. RWDM vocht terug en kwam in vijf minuten tijd zelfs op gelijke hoogte. Vorogivskiy kopte een vrije trap van Rommens binnen. Met zijn tiende assist is Rommens de koning van het Pro Assist-klassement. N’Zuzi Mata knalde vijf minuten later de 2-2 tegen de touwen. Zo sluit Westerlo het seizoen af met een puntendeling. RWDM speelt nog tegen Seraing voor een plek in 1A.

Moeskroen sluit het seizoen af met nul op twaalf. De Henegouwers verloren op bezoek bij Waasland-Beveren met 2-0. Pas in de tweede helft openden de Waaslanders de score. Maderner trapte een strafschop beheerst binnen en grijpt zo alsnog de macht in het Pro Scorer-klassement. Met dertien doelpunten heeft de spits van Waasland-Beveren één doelpunt meer dan Mertens van Deinze. Simba verschalkte zijn eigen doelman op spectaculaire wijze en legde zo de 2-0-eindstand vast.

Virton leek lange tijd op weg om het seizoen af te sluiten met een overwinning, maar dat feest ging niet door. Kage bracht na negen minuten spelen Virton op 0-1, na een mooi uitgespeelde combinatie. Lierse Kempenzonen moest een hele wedstrijd achtervolgen, tot in de toegevoegde tijd. De ingevallen Jordi Baininwa Liongola werd neergehaald in de zestien en mocht zelf de strafschop nemen. Het 21-jarige jeugdproduct van Standard Luik en Royal Antwerp FC zette de elfmeter om en schonk zijn team alsnog een punt tegen Virton. Het was overigens nog maar het eerste doelpunt van Liongola in zijn profcarrière.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.