Deinze stopt samenwerking met T1 De Decker (en zijn volledige technische staf)

Challenger Pro League | Niet geheel onverwacht is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen SK Deinze en T1 Wim De Decker. Twee dagen na de laatste competitiematch maakte de club bekend dat er in onderling overleg beslist werd om uit elkaar te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Decker kwam in maart 2021 aan het roer bij SK Deinze. Tot aan de start van het seizoen 2021-2022 werkte hij op de achtergrond aan een sterker team én een sterke technische staf. Zo werden onder meer ex-profvoetballers Pieterjan Monteyne, Brian Vandenbussche en Flavien Le Postollec gerecruteerd én werd de club verder geprofessionaliseerd.

Dat moest zich dit seizoen vertalen in een sportieve stap vooruit, maar die kwam er niet. Deinze had moeite om zich door te zetten en kwam nooit in het titelstuk voor. Ook voor de tweede plaats kwamen de Oost-Vlamingen - mede door 12 gelijke spelen - te kort. Deinze eindigde uiteindelijk op een teleurstellende vierde plaats met 10 punten achterstand op het nummer twee, RWDM.

Sinds de overname door ACA Football Partners; een investeerdersgroep uit Singapore, leek de liefde tussen De Decker en Deinze ook ietwat bekoeld. De voorbije weken werd de 40-jarige Oost-Vlaming ook al meer dan eens genoemd bij eersteklasser OH Leuven. Maar of Den Dreef ook effectief de volgende bestemming wordt van De Decker en zijn staf, zal nog moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top