Het Antwerpse Sportpaleis maakt zich op voor tiende ‘Night of the Giants’

Sport | Aanstaande vrijdag wordt in het Antwerpse Sportpaleis voor de tiende keer ‘The Night of the Giants’ georganiseerd. De Antwerp Giants ontvangen dan het Nederlandse Heroes Den Bosch en willen maar een ding: de Nederlanders over de knie leggen en een gouden zaak in het klassement van de BNXT League doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al tien jaar lang worden één dag per jaar in het Antwerpse Sportpaleis alle stoelen en tafels aan de kant geschoven. Die moeten dan plaatsmaken voor basketbal van de Antwerp Giants tijdens ‘The Night of the Giants’. Het sportpaleis wordt op die dag dan the place to be in Antwerpen voor iedereen die wat te maken heeft met basketbal, maar ook voor de vele fans die de concerten en activiteiten willen meepikken die voor en na de wedstrijd georganiseerd worden.

Tijdens ‘The Night of the Giants’ komt er telkens een internationale topclub over de vloer en dat is dit jaar met het Nederlandse Heroes Den Bosch niet anders. Den Bosch is meervoudig Nederlands kampioen basketbal en wedijvert dit seizoen met onder andere de Antwerp Giants om de titel in de BNXT League.

Fris en monter?

Maar het valt nog af te wachten of de Antwerp Giants fris en monter aan de partij zullen kunnen beginnen. De troepen van coach Luc Smout zullen immers drie wedstrijden op zes dagen hebben afgehaspeld, waarvan twee in Nederland (één tegen Zwolle en één tegen Groningen). Den Bosch, daarentegen heeft twee thuiswedstrijden op rij gespeeld maar krijgt wel een dag minder rust.

De Nederlanders zullen met het mes tussen de tanden afzakken naar België. Ze zijn hier immers al meermaals verslagen door Bergen, Leuven, Mechelen en Oostende. Als ook Antwerp er tijdens ‘The Night of the Giants’ in slaagt om van de Nederlanders te winnen, doen ze een gouden zaak in het klassement en ontstaat er mogelijks een heus volksfeest. Den Bosch staat in de stand immers vijfde met 25 punten, terwijl Antwerp op de achtste plaats staat met 24 punten.

Volg de BNXT League, inclusief de wedstrijd van vrijdag (vanaf 19u45) tussen Antwerpen en Den Bosch, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top