Vier spelers vieren profdebuut op slotspeeldag 1B; Fuakala krijgt eindelijk eerste minuten bij Deinze

Sport | Op de laatste speeldag van de 1B Pro League hadden de teams niet zo heel veel meer te winnen of te verliezen. Hier en daar kon er nog haasje over gedaan worden in het klassement en ook in de individuele rankings (topschutters, assists, clean sheets) was er nog wel wat mogelijk. Maar bij sommige teams was er ook ruimte voor de introductie van jong talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij RE Moeskroen was er zelfs een basisplaats weggelegd voor Exaucé Nzau-Mavinga. Na 63 minuten zat het eerste profavontuur van de youngster van Futurosport erop en werd hij gewisseld door Postolachi. Inmiddels had José Jeunechamps al wel een andere debutant in het veld gedropt, want aan de rust was Martin Delavalée de bijna dubbel zou oude Parfait Mandanda komen vervangen onder de lat van Les Hurlus. De jonge goalie kreeg uiteindelijk nog twee goals om de oren tegen Waasland-Beveren: een strafschop van Maderner en een owngoal van Simba.

En ook in Lierse Kempenzonen - RE Virton was er ruimte voor twee profdebuten. Bij de Kempenaars kreeg Cel Teunen vijf minuten voor tijd een eerste smaakje van het profvoetbal toen hij de afscheidnemende Tibeau Swinnen kwam vervangen. Bij Virton mocht Axel Vitris na 65 minuten invallen voor Hugo Colella.

Zaterdag was er nog een opvallend seizoensdebuut in Lommel - Deinze. Nathan Fuakala kreeg eindelijk zijn eerste speelminuten bij SK Deinze. De centrumverdediger was in 2020-2021 quasi een heel seizoen titularis bij Club NXT en versierde daarmee een transfer naar Deinze. Maar daar moest de verdediger dus tot de allerlaatste match van het seizoen wachten op speelminuten. Fuakala kwam Viktor Boone vervangen aan de rust.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top