Spanning verzekerd in de Champions' en Europe play-offs in de Jupiler Pro League

Sport | Na 34 speeldagen in de reguliere competitie gaan we de laatste rechte lijn in van de Jupiler Pro League. De vier beste teams van het land knokken om de landstitel, terwijl vier andere ploegen er alles aan zullen doen om een Europees ticket te bemachtigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG is dé grote revelatie van dit seizoen en de Brusselaars verrasten vriend en vijand door herstkampioen te worden en als eerste te eindigen in de reguliere competitie. Doordat ze na 34 speeldagen aan de leiding staan, zijn ze al zeker van minstens een Europees ticket voor de Conference League. De troepen van Felice Mazzu willen echter meer.

Kan Union SG voor een voetbalsprookje zorgen?

Union SG hoopt uiteraard op een megastunt door de landstitel te winnen. Die taak belooft echter nog zeer zwaar te worden, aangezien Club Brugge bijzonder sterk bezig is en zijn achterstand wist te verkleinen – mede dankzij de halvering van de punten – tot slechts drie punten. 

Kan Union SG de Bruggelingen de komende zes wedstrijden achter zich laten? RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC moeten hun eerste wedstrijd, tegen respectievelijk Union SG en Club Brugge, winnen als zij zich nog willen mengen in de titeldebatten. Anderlecht plaatste zich op de laatste speeldag voor de Champions' play-offs en wist zelfs Antwerp nog voorbij te steken. Anderlecht miste al een kans op Europees voetbal door de bekerfinale te verliezen tegen Gent en zal dus uit zijn op revanche. De Great Old kent een wisselvallig seizoen en zij willen vooral dat Europees ticket bemachtigen. De eerste plaats is goed voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League, de tweede plaats geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League en de nummer drie zal deelnemen aan de laatste voorrondes van de Conference League.

KAA Gent favoriet

Als Antwerp na de zes wedstrijden in de play-offs op een vierde plaats blijft staan, moet het een finalewedstrijd afwerken tegen de winnaar van de Europe play-offs. De winnaar van dat duel verzekert zich dan van een ticket voor de tweede voorrondes van de Conference League. Tenzij als die winnaar KAA Gent is, want de Buffalo's hebben al een Europees ticket op zak omdat ze de bekerfinale wonnen.

De Europe play-offs beloven zeer spannend te worden, want met KAA Gent, KV Mechelen, Sporting Charleroi en KRC Genk mogen vier sterke ploegen de strijd aangaan. Gent begint als leider aan deze play-offs, want na de halvering van de punten hebben de Buffalo’s vier punten meer dan eerste achtervolger Charleroi.

Gent steekt in een bloedvorm en is dus de grote favoriet voor de eerste plaats. Charleroi en vooral Racing Genk hopen hun seizoen te redden met alsnog een Europees ticket. KV Mechelen, dat dit seizoen wist te charmeren met aanvallend voetbal, is een outsider en voor hen staat er weinig druk op de ketel. Kunnen zij echter alsnog voor dé verrassing in deze Europe play-offs zorgen?

Het programma van speeldag 1:

Zaterdag 23 april

  • KV Mechelen - Sporting Charleroi (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 april

  • Club Brugge - R Antwerp FC (vanaf 13u10 op Eleven Pro League 1)
  • KAA Gent - KRC Genk (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • R Union St-G. - RSC Anderlecht (vanaf 18u op Eleven Pro League 1)

Volg de Champions' en Europe play-offs vanaf zaterdag 23 april dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top