Na Bayern wil Samuel Chukwueze de scalp van Liverpool aan zijn riem rijgen

Sport | Samuel Chukwueze, de vleugelspeler van Villarreal, is in bloedvorm. Nadat hij het kwalificerende doelpunt tegen Bayern München scoorde in de laatste minuten van de kwartfinale van de Champions League, is hij nu vastberaden om Liverpool in het zand te doen bijten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jürgen Klopp kent als geen ander het belang van snelle vleugelspelers. Sadio Mané en Mohamed Salah zijn in Liverpool al enkele jaren de meesters van deze spelerscategorie. Dankzij hun succes zijn verschillende spelers van hetzelfde kaliber toegetreden tot de ploeg van de Duitse coach, zoals onlangs de Colombiaan Luis Diaz. Deze woensdagavond, in de halve finale van de heenwedstrijd van de Champions League, zal Liverpool in ieder geval de knowhow en manschappen hebben om het verrassende Villarreal-team een lesje te leren. Maar we mogen het vel van de beer niet verkopen voor het geschoten is, want Villarreal beschikt ook over een getalenteerde vleugelspeler: Samuel Chukwueze.

Winnaar van het U17 WK

Tot voor kort was de 22-jarige Nigeriaanse vleugelspeler niet de meest bekende voetballer op Planeet Voetbal, maar zijn beslissende doelpunt in de kwartfinale van de Champions League bracht daar verandering in en maakte hem bekend bij het grote publiek. De voetbalspecialisten hadden zijn talent al gespot in La Liga maar ook in het verleden bij zijn selectie. Voetbalspecialisten weten ongetwijfeld dat de inwoner van Umuahia bijna zeven jaar geleden, in 2015, de U17 World Cup met Nigeria won, samen met een zekere Victor Osimhen.

Samuel Chukwueze kreeg een opleiding in de Nigeriaanse Diamond Academy en werd aanvankelijk gevolgd door Arsenal en Porto. Maar uiteindelijk vestigde het voetbaltalent zich in Spanje, in de provincie Castellón, in de zomer van 2017 op 18-jarige leeftijd. Hij weet zich razendsnel op te werken tot het eerste elftal van zijn ploeg en onderscheidt zich - toeval of niet - door de snelheid waarmee hij een tegenstander uitschakelt.

Al gevolgd door de Reds

Voordat hij schitterde tegen Bayern, viel de winnaar van de Europa League 2021 al op in de Spaanse competitie tegen Real Madrid en FC Barcelona. Hoewel zijn afwerking nog beter kan, weet Chukwueze zich met zijn talent wel staande te houden in de belangrijkste duels.

Dat is de reden waarom een ploeg als Liverpool enkele jaren geleden 35 miljoen euro veil had voor een bod om het Nigeriaanse voetbaltalent te kopen. Als negende in de rangschikking van de Kopa-trofee in 2019 - een prijs voor U21-spelers, voldoet Samuel Chukwueze steeds meer aan de verwachtingen. Hoewel Unai Emery hem nog niet volledig vertrouwt om hem een vaste plaats in het basiselftal te geven, kan de trainer van Villarreal profiteren van zijn prestaties. Tegelijk kan zijn club ook profiteren van de opbrengst die de verkoop van een speler als Chukwueze ongetwijfeld gaat genereren.

Dit is het programma voor de halve finale van de Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april
Volg de halve finale van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live. 

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top