One day, one goal: Olivier Doll neemt met parel van een doelpunt afscheid als profvoetballer

Sport | Olivier Doll is momenteel analist bij de Waalse media, maar hij kende ook een fantastische spelerscarrière. De centrale verdediger/rechtsachter speelde jarenlang voor RSC Anderlecht en sloot nadien zijn carrière af bij Sporting Lokeren. Bij de Waaslanders pakte hij in de nadagen van zijn loopbaan nog uit met een heerlijk doelpunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olivier Doll maakte in de jaren 90 deel uit van de ploeg van Seraing, waar ze een geweldige lichting spelers hadden met Michael Goossens, Edmilson Paulo da Silva, Wamberto de Jesus Sousa Campos, Isaias Magalhães da Silva en Axel Lawarée. Zij trokken na het faillissement van Seraing allen naar Standard, maar Doll koos voor een overstap naar Anderlecht. Hij speelde er 10 seizoenen, waarin hij goed was voor 230 wedstrijden, en nadien ging hij naar Lokeren.

Hij kwam op 31-jarige leeftijd aan op Daknam, waar hij zijn loopbaan wenste te beëindigen. Hij zou daar uiteindelijk zes seizoenen blijven en bijna 180 wedstrijden spelen voor de club van wijlen voorzitter Roger Lambrecht. Hij speelde er onder meer als rechtsachter, en in het Waasland zorgde hij voor een fantastisch doelpunt.

Prachtig doelpunt

Tijdens het seizoen 2009-2010, het afscheidsjaar van Doll, had Lokeren moeite om punten te pakken. De Waaslanders moesten het hele seizoen knokken om het behoud en ze eindigden uiteindelijk op een 14de plaats. Lokeren won dat jaar amper 7 competitiewedstrijden. Doll zorgde één keer persoonlijk voor de zege.

Begin februari 2010 ontving Lokeren KV Mechelen. De Maneblussers waren de grote favoriet, maar ze lieten zich verrassen door Lokeren. Ibrahima Gueyé zorgde voor de 1-0 en kort voor de rust scoorde Doll de 2-0. Na een lang uitgesponnen hoekschop werd de bal in het strafschopgebied gedropt, en Sanharib Malki bracht de bal via een prachtige omhaal voor doel. Uiteindelijk kwam het leer terecht in de voeten van Doll, die de afvallende bal op héérlijke wijze strak en hoog in doel voorbij een kansloze Wouter Biebauw knalde.

Einde carrière

Na deze wedstrijd zou Olivier Doll nog vijf keer spelen voor Lokeren: vier keer in de reguliere competitie en één keer in play-off 2. Hij nam uiteindelijk afscheid na een 5-3-zege tegen Cercle Brugge. Doll kon zo terugblikken op een prachtige carrière van 20 jaar. Anderlecht contacteerde Doll al snel om jeugdtrainer te worden, maar hij weigerde dat voorstel. Hij werd analist en wordt in Wallonië aanzien als één van de besten vanwege zijn scherpe analyses.

Fan van onze serie? Herbeleef het doelpunt van Wilfried Dalmat bij Olympique de Marseille.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top