Anderlecht hoopt in Genk de kloof met achtervolger OH Leuven uit te diepen

Sport |

Op de zesde speeldag van de play-offs in de Scooore Super League trekt Anderlecht op bezoek naar Genk. Mits een derde opeenvolgende zege in deze PO1 kan de Brusselse koploper in het klassement de druk verhogen op naaste achtervolger OHL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Is de titelstrijd gestreden in onze hoogste vrouwenafdeling? Halfweg de play-offs misschien wat vroeg om te concluderen, maar een afscheiding bovenaan het klassement is zich wel aan het voltrekken. Bij de start van deze nacompetitie stonden OH Leuven en Anderlecht nog zij aan zij, maar terwijl de Leuvense vrouwen ondertussen punten lieten liggen, voetballen de Brusselse dames momenteel op een wolk: na vijf speeldagen in de play-offs werd een kloof van vijf punten geslagen. OHL kan zich dus geen misstap meer veroorloven. De overige concurrenten Standard, Genk en Club Brugge staan al te ver om nog echt een bedreiging te vormen.

OHL trappelt ter plaatse

Om de voeling met Anderlecht te houden moest OH Leuven op de vorige speeldag absoluut winnen op bezoek bij Standard Femina, derde in de stand, maar ondanks twee keer op voorsprong komen, bleven de Leuvenaars steken op een 2-2 gelijkspel. Een derde wedstrijd op rij zonder zege in deze play-offs. Zo zakt OHL na een straffe competitiestart stilaan weg, net wanneer de prijzen uitgedeeld worden. Anderlecht van zijn kant kende op de vorige speeldag weinig problemen met Club YLA (4-2). Johan Walem stormt af op een eerste landstitel als coach van de RSCA Women.

Vooral omdat op deze zesde speeldag in de play-offs een trip naar Genk gepland staat. De Genk Ladies konden dit seizoen nog maar weinig klaarspelen tegen paars-wit. In de drie voorgaande duels werd telkens verloren. Bovendien heeft de Limburgse club nog maar weinig te winnen of te verliezen in deze play-offs. Anderlecht daarentegen kan een derde opeenvolgende landstitel al ruiken.

Toch laten Tessa Wullaert en ploegmaats zich maar beter niet te veel meeslepen in voorbarige euforie, want Genk toonde op de vorige speeldagen tegen Standard en OHL dat het nog zin heeft in enkele winstpremies. De vrouwelijke Rouches werden met 3-0 weer naar Luik gestuurd, in Leuven werd vervolgens een punt (0-0) uit de brand gesleept. OHL is daardoor verplicht om zondagavond absoluut de drie punten thuis te houden tegen Club YLA, laatste in deze PO1.

Volg de wedstrijd tussen Genk Ladies en RSCA Women op de zesde speeldag van Play-off 1 in de Scooore Super League deze zaterdag 16 april vanaf 13u55 op Eleven Pro League 1, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top