Geeft Benfica zijn seizoen nog wat glans met een derbyzege tegen Sporting?

Sport | Het Benfica van Rode Duivel Jan Vertonghen zag deze week zijn Europese campagne beëindigd met een 3-3-gelijkspel bij Liverpool. In Lissabon werd er eerst met 1-3 verloren. Enkel de competitie resteert nog, met zaterdag de Derby de Lisboa op het programma tegen Sporting CP.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Europees uitgeschakeld, geen eindzege in de beker en een derde plaats in de competitie met maar liefst vijftien punten achterstand op de ongenaakbare leider FC Porto. Je hoort het al, het seizoen van Benfica zit er eigenlijk min of meer op. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Benfica een voorsprong van negen punten op nummer vier Braga, dat moet in principe wel in orde komen voor de Arenden. De derde plaats in Portugal levert namelijk een plek op in de kwalificatieronden op voor de Champions League van volgend seizoen.

Enkel Sporting kan titelstrijd spannend houden

In die vijf resterende matchen zitten wel nog twee toppers, met een thuismatch tegen Porto op de voorlaatste speeldag en een trip naar buur Sporting CP deze zaterdag. Wil Sporting zijn kans gaaf houden om toch nog mee te strijden voor de titel, dan moet er zaterdag gewonnen worden tegen Benfica. 

Het verschil met leider Porto is namelijk vier punten. Vooral het feit dat Porto nog geen enkele match wist te verliezen dit seizoen in de competitie, pleit wel in het voordeel van de Noord-Portugese club. De nummers één en twee zullen elkaar ook niet meer treffen in de resterende matchen. Beide confrontaties eindigden telkens in een puntendeling.

Revanche

Hoewel Benfica opkijkt tegen een achterstand van negen punten op plek twee, zullen Vertonghen en co maar al te graag revanche willen pakken op Sporting. De heenmatch begin december in eigen huis werd met 1-3 verloren. Het was de eerste stap richting de zwanenzang van coach Jorge Jesus. Die werd toen in verband gebracht met een terugkeer naar ex-club Flamengo en kon niet meer door dezelfde deur met zijn spelersgroep.

Assistent Nelson Verissimo neemt het stokje over tot het einde van het seizoen, maar ook hij kon niet verhinderen dat er verloren werd tegen Porto, Gil Vicente en Braga, waardoor Benfica zowel Sporting CP als FC Porto zag uitlopen. Ook in de finale van de beker eind januari wilde het niet lukken. Sporting Lissabon volgde zichzelf op als bekerwinnaar door stadsgenoot Benfica af te troeven met 2-1.

Pakt Benfica wraak op Sporting CP? Kijk op zaterdag 17 april naar de Derby de Lisboa vanaf 21u30. Volg ook de rest van het seizoen in de Liga Portugal exclusief op Sport10, te vinden op kanaal 132 van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top