Kaartenlast 1B: 9 spelers op de strafbank; duo van RWDM met gele dreiging voor barrageduels

Challenger Pro League | Voor acht 1B-spelers zit het seizoen er eigenlijk al op terwijl er eentje het zekere voor het onzekere nam met het oog op de promotiebarrages. Heel wat andere jongens dreigen de competitiestart te missen bij een volgende gele kaart terwijl er ook drie RWDM-spelers zijn die best niet tegen een geel kartonnetje aanlopen dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

UPDATE: Donderdagavond raakte bekend dat Tshimanga alsnog vrij werd gesproken na zijn rode kaart tegen Lierse K. Hij kan dus gewoon meespelen bij Waasland-Beveren.

Met Derrick Tshimanga en Kouya Mabea zitten er nog twee roodgeschorste spelers op de strafbank. Het duo krijgt het gezelschap van zeven andere spelers die in het voorbije voetbalweekend tegen een cruciale gele kaart aanliepen.

Christophe Janssens (SK Deinze) verzamelde zijn tiende gele kaart en is geschorst voor de laatste speeldag van de huidige competitie én de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. Rubin Seigers (KVC Westerlo), Gaëtan Hendrickx (SK Deinze), Manuel Angiulli (RE Moeskroen), Siebe Blondelle (SK Deinze) en Souleymane Anne (Virton) kregen hun vijfde gele kaart en zijn één match geschorst.

Ook Théo Gécé (RWDM) zit dit weekend op de strafbank met vijf gele kaarten en start zo straks met een blanco strafblad in de barrageduels.

GELE DREIGING 

Twee andere RWDM-spelers staan nog wel op scherp en moeten dus oppassen tegen KVC Westerlo. Voor de andere spelers met een gele dreiging is het vooral uitkijken dat ze niet geschorst zijn op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. Spelers met een '9' achter de naam zijn twee speeldagen geschorst bij een volgende gele kaart.

KVC Westerlo
Lyle Foster, Kouya Mabea, Kyan Vaesen

Lommel SK
Robin Henkens

RWDM
Zakaria El Ouahdi, Kevin Nzuzi

Waasland-Beveren
Jacob Buus Jacobsen, Daniel Maderner, Louis Verstraete (9), Aleksandar Vukotic

SK Deinze
Djihad Bizimana, Dylan De Belder, Raphael Lecomte, Lennart Mertens, Denis Prychynenko (9)

Lierse K.
Nils Schouterden

RE Virton
Jamal Aabbou, Ruben Droehnle, Amine Ghazoini, Jonas Vinck

RE Moeskroen
Marko Bakic, Teddy Chevalier, Christophe Lepoint (9)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top