Laten Sevilla-coach Lopetegui en Real-ster Vinicius Junior het verleden achter zich?

Sport | In 2019 tekenden Julen Lopetegui en Vinicius Junior elk een contract bij Real Madrid. De eerste zou er coach worden, de laatste een beloftevolle speler. Dat was de theorie, maar in de praktijk bleken Lopetegui en Vinicius Junior koele minnaars te zijn. Drie jaar later treffen beide heren elkaar opnieuw aan, maar dan in heel andere omstandigheden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande zondag (vanaf 21u00 op Eleven Sports 1) stappen de spelers van Real Madrid op de bus richting Sevilla. Ze nemen het dan op tegen Sevilla dat dankzij coach Julen Lopetegui opnieuw een aardig seizoen draait. Het wordt een strijd op het scherpst van de snee tussen leider Real Madrid en de nummer drie uit de competitie Sevilla, maar wellicht een niet zo’n blij weerzien voor Julen Lopetegui en Vinicius Junior. Die eerste coachte Real Madrid enkele maanden in 2018, die laatste kwam dat jaar aan in Madrid maar kreeg toen haast geen kansen van de oefenmeester.

Vinicius Junior kwam in de zomer van 2018 over van het Braziliaanse Flamengo en dat voor een bedrag van ongeveer 46 miljoen euro. Dat maakte hem in een klap tot de duurste speler onder de negentien jaar die Real Madrid toen ooit aantrok. De Spaanse pers stelde heel wat vragen bij het transferbedrag van Vinicius en vroeg zich af of de Koninklijke Vinicius Junior meteen zou gaan inzetten dan wel langzaam zou brengen.

De coach beslist

'Het laatste', leek toenmalig coach Julen Lopetegui te zeggen. De toenmalige coach van Real bewaakte de eerste maanden van de competitie de bank van Real Madrid en liet Vinicius daar bijna alle wedstrijden op postvatten ondanks het hoge prijskaartje van de Braziliaan. Kenners en critici begrepen de keuze van Lopetegui omdat Vinicius nog een jonge snaak was, maar hadden hem toch liever meer in actie zien treden.

Misschien was Lopetegui te veel gericht op het herstel van zijn imago want zijn overgang van de Spaanse nationale ploeg naar de Koninklijke verliep nogal chaotisch. Enkele dagen voor de eerste wedstrijd van Spanje op het WK voetbal 2018 kwam het nieuws immers naar buiten dat Lopetegui na datzelfde WK bondscoach af zou zijn bij Spanje en hoofdcoach ging worden bij Real Madrid. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Spaanse voetbalbond die Lopetegui op 13 juni al aan de kant schoof en een vervanger aanduidde.

Op 15 augustus 2018 stond Lopetegui voor het eerst voor de bank van Real Madrid en dat tegen Atlético Madrid. Een partij die hij met 4-2-cijfers verloor. Lopetegui bleef aan tot 29 oktober 2018 en in al die tijd had de pas aangekomen Vinicius Junior amper 12 minuten speeltijd gekregen.

Ieder zijn pad

Na het vertrek van Lopetegui in oktober 2018 kreeg Vinicius Junior steeds meer speelminuten tot een blessure aan de knie roet in het eten gooide. Eenmaal hij daarvan was hersteld, ging het crescendo met de voetbalcarrière en knokte de Braziliaan zich steeds vaker in de basiself van Real. Vandaag de dag is Vinicius Junior dan ook niet meer weg te denken uit het sterrenelftal van Los Galacticos.

En wat met Lopetegui? Die tekende in 2019 een contract bij de Spaanse subtopper Sevilla. Hij gidste Sevilla tijdens zijn eerste seizoen naar de top 4 in La Liga en wist meteen een plaats in de Champions League af te dwingen. Hij won in augustus 2020 ook de finale van de Europa League tegen Inter Milaan (3-2).

Dit seizoen pakt de mayonaise opnieuw zeer goed in Sevilla. De club staat momenteel derde in de Spaanse voetbalcompetitie op twaalf punten van Real Madrid en dat met nog maar zes speeldagen op het programma. Sevilla is dus nog in de running om volgend seizoen Champions League te spelen maar om daar helemaal zeker van te zijn, doet Lopetegui er best alles aan om Real over de knie te leggen. Eerste achtervolgers Atlético Madrid, Real Betis en Sociedad hijgen immers in zijn nek…

Het programma van La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 15 april:

Zondag 17 april:
Maandag 18 april:
Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top