AA Gent en Charleroi strijden om play-off 2

Sport |

Terwijl AA Gent de kwalificatie voor de Champions’ play-off nipt misliep, is Charleroi nu de voornaamste kanshebber op de overwinning in de Europe play-offs. De Zebra’s willen graag terug naar Europa en hebben daarvoor een aantal troeven tot hun beschikking. Maar zal dat genoeg zijn?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegen Zulte-Waregem (3-0) heeft Charleroi de draad weer opgepikt na de bittere 4-0 nederlaag bij Anderlecht. De Carolo’s hebben hun zelfvertrouwen herwonnen voor play-off 2, waar een wedstrijd tegen het als vierde geplaatste team van de Champions’ play-off op het spel staat om het laatste ticket voor de Conference League te bemachtigen. Charleroi kan nog steeds dromen van Europa maar ze zullen AA Gent, de grote favoriet van de groep waartoe ook Mechelen en Genk behoren, moeten zien opzij te zetten. Die laatste twee ploegen zullen dan wel geen vogels voor de kat zijn, maar Charleroi heeft de wapens om hen uit de weg te ruimen.

Gent in goede vorm

De rangschikking na deling van de punten door twee geeft Gent de eerste plaats met 31 punten, gevolgd door Charleroi (27), Mechelen (26) en Genk (26). De Buffalo’s hebben een kleine voorsprong op de Zebra’s maar dat is niet genoeg om op hun lauweren te kunnen rusten, want ze zullen het twee keer moeten opnemen tegen de mannen van Edward Still.

De eerste ontmoeting tussen Buffalo’s en Zebra’s is gepland voor de tweede speeldag, 30 april in Charleroi. De taak zal niet gemakkelijk zijn voor Charleroi want AA Gent is in indrukwekkende vorm. De ploeg van Vanhaezebrouck heeft al sinds 30 januari niet meer verloren en is nu al negen wedstrijden ongeslagen. Beter nog, ze hebben slechts één keer verloren in hun laatste 15 duels, terwijl Charleroi het soms moeilijk heeft.

Aanvallend probleem

De Zebra’s verloren in januari Shamar Nicholson, hun topscorer op dat moment (13), en de supporters vroegen zich af hoe hun ploeg het zonder hem zou redden. Maar Edward Still vond het antwoord bij Vakoun Bayo, een aanvaller die was uitgeleend aan... Gent. Met zijn 7 doelpunten in 12 wedstrijden paste hij perfect in het team en de tactiek van zijn coach.

Het probleem is dat hij niet tegen de Buffalo’s zal kunnen spelen. Het hoofdwapen van Charleroi zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten volgen. Een grote uitdaging voor Zwart-Wit, terwijl de andere spitsen in de kern tot nu toe niet echt konden overtuigen. Petkevicius, Descotte of Ferraro hebben nog niet laten zien dat zij de capaciteiten hebben om de centrale aanvallersrol te spelen. Tegen Gent probeerde Still het met Nkuba in het centrum, maar dat experiment was niet bepaald overtuigend. Als Charleroi de play-offs wil winnen, is het noodzakelijk om Gent te verslaan. Een spits die kan scoren, buiten Bayo, is dus essentieel.

 

Volg de Jupiler Pro League en de play-offs het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top