Raakt het Inter Miami van David Beckham eindelijk onder stoom in de MLS?

Sport | In januari 2018 kondigde David Beckham aan zijn schouders te zetten onder een nieuw voetbalteam in het Amerikaanse Miami. Nieuws dat insloeg als een heuse bom in de MLS. Maar tot op heden scheerde het Inter Miami van de voormalige Engelse superster geen al te hoge toppen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is intussen iets meer dan vier jaar geleden dat David Beckham startte met een voetbalploeg in een van de meest toeristische steden van de VS. De oprichting kwam er na goedkeuren en een kleine voorkeursbehandeling van de MLS-organisatie aan het adres van de ex-superster. Ooit speelde die namelijk nog voor Los Angeles Galaxy en was Beckham een van de uithangborden van de Major League Soccer. Om die reden mocht hij Inter Miami tegen een aanzienlijk gereduceerde prijs oprichten (25 miljoen dollar in plaats van 150 miljoen).

Enkel teleurstellingen de afgelopen jaren

Maar ook al staat er zo’n grote naam achter de ploeg, Inter Miami vertoeft sinds zijn oprichting en officiële intrede in de MLS in troebel water. In het eerste seizoen, getekend door de coronacrisis, eindigde Inter Miami op een tiende plaats (van de veertien) in de Eastern Conference. Vorig jaar kwam er geen beterschap onder de nieuwe coach Phil Neville. Met een elfde plaats bleef Inter Miami ver verwijderd van een kwalificatieplek voor de play-offs.

Het noopte het bestuur tot een grondige opkuis in het personeelsbestand. Na vorig seizoen vertrokken er maar liefst 20 spelers. “Op die manier wordt het moeilijk om aan een ploeg te bouwen”, zegt Thijs Vloebergh, MLS-watcher bij sportzender Eleven Sports

Er kwamen grote namen aangetrokken zoals Blaise Matuidi en Gonzalo Higuain en DeAndre Yedlin (ex-Newcastle). Maar ondanks al deze mooie namen pakt de mayonaise nog steeds niet. “Er is geen visie op lange termijn en de superploeg die werd samengesteld rendeert niet”, aldus Vloebergh.

Deugddoende zege

Want ook aan het begin van dit seizoen bleven de resultaten uit. Kwetsbaar achterin en rommelig in de aanval pakte Inter Miami slechts 1 op 15. “Soms lijkt het alsof Inter Miami eerder een pr-project is van Beckham in plaats van een voetbalploeg. Nu opnieuw worden wereldsterren gelinkt aan Inter Miami, maar sommige bronnen melden dat dit enkel wordt gedaan om de ploeg in de aandacht te zetten”, zegt Vloebergh. Zo werden recent onder meer Luis Suarez, Sergio Busquets, Jordi Alba en zelfs Lionel Messi gelinkt aan Inter Miami.

Afgelopen weekend was er dan toch een sportief lichtpuntje in de duisternis. Inter Miami klopte in eigen huis New England Revolution met 3-2. Matchwinnaar werd Leonardo Campana, een huurling van Wolverhampton Wanderers, dankzij een hattrick. Wordt deze zege het keerpunt voor Inter Miami? Op zondag 17 april mogen ze de goede lijn proberen doortrekken op bezoek bij Seattle Sounders

Het programma van speeldag 7 in de MLS op Eleven Sports:

Zondag 17 april

  • Seattle Sounders - Inter Miami (vanaf 4u25 op Eleven 1)
  • Los Angeles FC - Sporting Kansas (vanaf 22u10 op Eleven 3)
Volg de MLS het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top