Beerschot-supporters duwen hun club nog wat dieper weg in het moeras

Sport | De 34ste en laatste dag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Zoals elke maandag heeft Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend voor jou klaarstaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: de Beerschot-supporters

Tarik Tissoudali scoorde drie keer tegen OHL en had het verdiend om hier genoemd te worden, of João Klauss na zijn goal tegen Standard. Maar we kozen voor de fans van Beerschot, die jammer genoeg met hun gedrag de meeste aandacht trokken. Beerschot deed het goed op het veld van Union SG en het stond 0-0, tot een honderdtal fans in de laatste tien minuten plots het veld opkwamen en de confrontatie zochten met de fans van de Brusselaars. De club kende al een rotseizoen en de fans zorgden ervoor dat ze via de allerkleinste deur Eerste Klasse A verlaten. Beerschot moest de kelk tot op de bodem ledigen.

Het doelpunt van het weekend: Andrew Hjulsager

AA Gent moest winnen van OHL om nog een sprankeltje hoop te hebben op de top vier. De Buffalo’s deden hun werk naar behoren en wonnen met 5-0, met Tarik Tissoudali als grote uitblinker. Hij scoorde drie keer, maar het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Andrew Hjulsager. De Deen scoorde het derde doelpunt en deed dat op geweldige wijze. Hij kwam via de rechterflank naar het centrum en trapte met zijn linkervoet de bal op heerlijke wijze in de winkelhaak voorbij een kansloze Romo. Jammer genoeg voor AA Gent leverde dat doelpunt niets op.

Het cijfer van het weekend: 8

Club Brugge won met 2-0 van KV Mechelen en dat was hun 21ste zege van het seizoen. De Bruggelingen verkeren in bloedvorm, want ze wonnen ondertussen al acht keer op rij. Die indrukwekkende 24 op 24 – met een doelsaldo van 25 voor en 5 tegen - zorgt ervoor dat ze Union SG in het vizier blijven houden. Het geloof in de titel is groot en de landskampioen begint met veel vertrouwen aan de Champions’ Play-Offs. Club Brugge gaat voluit voor een derde titel op rij.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top