Zonder Lukaku moet Chelsea een tandje bijzetten tegen Real Madrid

Sport | Een verwittigd man is er twee waard, luidt het spreekwoord. Toch werd Chelsea vorige week tot drie keer toe in de wind gezet door Real-spits Karim Benzema, die in de achtste finales tegen Paris Saint-Germain eigenhandig uit de Champions League had geknikkerd. Hopelijk werkt Chelsea-coach Thomas Tuchel aan een nieuw plan om het beter te doen in de terugwedstrijd. Op Romelu Lukaku kan hij alvast niet rekenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karim Benzema brak de lans in minuut 21 met een buffelstoot (0-1) en hij kopte twee minuten later de 0-2 op het scorebord voor Real Madrid. Aan de overkant woog de aanvalslinie van de Blues veels te licht. Hakim Ziyech, Thiago Silva en Kai Havertz probeerden wel, maar het was al Real Madrid dat de klok sloeg op Stamford Bridge. Ondertussen zat ene Romelu Lukaku, de spits van 97,5 miljoen pond gewoonweg op de bank met zijn duimen te draaien.

In minuut 40 bracht Kai Havertz zijn ploeg dan toch in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken (2-1). Maar Benzema aasde nog steeds op zijn derde van de avond. Die kwam er na amper één minuut in de tweede helft. Chelsea-doelman Mendy maakte toen een blunder van formaat door te denken dat hij in de kwartfinales van de Champions League even rustig kon uitvoetballen naar zijn maatje Rüdiger waarop de Frans-Algerijnse spits aantoonde dat dat niet het geval was. Hij maakte de 3-1, zijn derde van de avond en zijn tweede hattrick in de Champions League van dit seizoen.

Meer spierballen

Chelsea zakte verder weg en dat was het signaal voor coach Thomas Tuchel om meer spierballen tussen de lijnen te gooien. Romelu Lukaku werd van de bank geroepen, maakte een schietgebedje en smeekte de voetbalgoden om zijn tanende voetbalseizoen bij the Blues opnieuw op de rails te helpen door hem het komende half uur niets anders dan perfecte ballen toe te bedelen.

Die kwamen er ook, of tenminste een zo’n exemplaar. Romelu kreeg na amper 5 minuten een kans om een indraaiende voorzet van James binnen te knikkeren maar miste het doel van Thibault Courtois. Dat zagen zowel de thuisfans, coach Tuchel als de voetbalgoden niet graag gebeuren. Nadien verdween Lukaku compleet uit de wedstrijd. Hij werd te weinig aangespeeld en te weinig in de diepte gestuurd. In minuut 93 kwam hij wel nog eens boven water. Toen schermde hij een bal goed af en tikte hij het leer richting Hakim Ziyech die op zijn beurt miste. Maar het verschil kon hij niet meer maken en ook de komende wedstrijden zouden zonder hem gespeeld worden. Lukaku heeft last van de Achillespees en was afgelopen weekend niet van de partij tegen Southampton. En jammer genoeg zal onze landgenoot nog niet fit zijn om de verplaatsing te maken naar Spanje.

Werner als oplossing

Timo Werner, vervanger tegen Real, zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor alle problemen bij Chelsea. De Europese kampioen speelde afgelopen weekend in de Premier League met twee aanvallers. Dat lijkt ook een wezenlijke optie in Bernabéu. Tuchel moet sowieso het geweer van schouder wisselen en druk voorwaarts zetten, want zijn ploeg moet scoren. “We hebben besloten om met twee aanvallers te spelen. Werner stond op zijn favoriete positie tegen een tegenstander die een hoge pressing uitvoert. Zijn samenspel met Havertz en Kovacic was uitstekend. Hij speelt graag met hen en omdat de tegenstander graag offensief speelt, vonden we achterin meer ruimte. Hij toonde dat hij ons niet in de steek laat en dat hij nog steeds doorslaggevend is”, aldus de coach van de Blues.

Zonder Lukaku kan Chelsea niet rekenen op fysieke kracht, dus moet de snelheid het verschil maken. De Champions League en zeker Real zijn een maatje groter dan Southampton, de vorige tegenstander van de Blues in de Premier League. Maar qua voorbereiding kon die wedstrijd wel tellen, dus de supporters van Stamford Bridge durven te dromen van een mirakel.

De terugwedstrijden uit de kwartfinales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 12 april

Woensdag 13 april

Volg Real Madrid - Chelsea FC dinsdag om 20u50 exclusief op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports 2beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Deze wedstrijd is in Vlaanderen exclusief te volgen via Proximus Pickx.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top