Deze topdoelmannen bezweken onder de druk van Karim Benzema

UEFA Champions League | Édouard Mendy is een van de beste keepers ter wereld. Afgelopen dinsdagavond ging de Senegalese doelman echter zwaar in de fout en zo leidde hij het derde doelpunt in van Karim Benzema tijdens de heenmatch van de kwartfinale in de Champions League tegen Real Madrid. De doelman van Chelsea is niet de eerste keeper die in de fout gaat dankzij de Franse aanvaller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbal is een collectieve sport en successen worden er gehaald in teamverband. Maar er lopen uiteraard ook spelers rond die op hun eentje een groot verschil kunnen maken, zoals Karim Benzema. Hij zet vaak individueel druk op de doelman wanneer die de bal in de voeten ontvangt. Dat werpt zeker zijn vruchten af, want al meerdere doelwachters gingen in de fout wanneer Benzema hen onder druk kwam zetten.

Édouard Mendy is daar tot op heden het laatste voorbeeld van. De doelman kreeg afgelopen dinsdag net na de rust de bal aangespeeld, maar Benzema ging druk vooruit zetten en Mendy speelde de bal niet zuiver genoeg naar Antonio Rüdiger. Die reageerde zelf te laks, Benzema heroverde het leer en trapte eenvoudig de 1-3 tegen de netten. Dit was geen alleenstaand geval, want het overkwam een aantal andere keepers ook al met Benzema.UIreich en Karius hetzelfde seizoen

Laten we eerst even teruggaan naar het seizoen 2017-2018. In de halve finales van de Champions League is er de topaffiche tussen Real Madrid en Bayern München. Real wint met 1-2 in Duitsland en Bayern moet dus vol aan de bak in Madrid. Joshua Kimmich opende al snel de score, maar na elf minuten hing Benzema de bordjes weer gelijk. Na de rust nam Sven Ulreich de hoop weg bij zijn eigen team, door in de fout te gaan bij de 2-1 voor Real. De Duitse keeper kreeg een terugspeelbal van Corentin Tolisso te verwerken, maar hij bezweek onder de druk van een aanstormende Benzema en ging gruwelijk in de fout. Hij trapte naast de bal en de Fransman tikte eenvoudig het leer in doel: 2-1. Real plaatste zich voor de finale.

In de finale nam Real Madrid het op tegen het Liverpool van Simon Mignolet. Jürgen Klopp besloot toen om de Rode Duivel op de bank te laten en zijn landgenoot Loris Karius tussen de palen te zetten. Een beslissing waar hij achteraf zeker spijt van zou krijgen, aangezien de Duitse doelman de auteur was van twee enorme blunders. Vooral de eerste treffer ging de wereld rond.

Bij een 0-0-tussenstand kon Karius na 51 minuten een diepe bal makkelijk vangen. De doelman had het idee om het spel versnellen en probeerde de bal naar de rechterflankspeler te gooien. Benzema stond echter op een meter van hem en Karius maakte de fout door de bal laag te willen gooien en de spits stak er zijn been voor, waardoor Karius het leer tegen Benzema gooide en zo belandde de bal op bijzonder pijnlijke manier in doel. Nadien ging hij weer in de fout bij een Spaans doelpunt en Real won daardoor de Champions League.

Donnarumma brengt Real weer in de match

Geen twee zonder drie… Na Ulreich en Karius was het enkele weken geleden de beurt aan Gianluigi Donnarumma, verkozen tot beste doelman ter wereld, die door Karim Benzema te kijk werd gezet. PSG trok met een 1-0-voorsprong naar Madrid voor de terugmatch van de achtste finales in de Champions League. PSG was heer en meester, tot Donnarumma zwaar in de fout ging. De Italiaanse doelman neemt wel vaker risico’s bij het uitvoetballen en deze keer wachtte hij te lang bij het ontzetten van de bal. Benzema zette hem onder druk en Donnuramma trapte de bal zo pardoes in de voeten van Vinícius Júnior. Benzema positioneerde zich meteen zeer slim voor doel, kreeg de bal weer aangespeeld en scoorde zo makkelijk de 1-1. Real Madrid tankte daardoor vertrouwen en uiteindelijk won het dankzij drie goals van Benzema met 3-1 van PSG.De afgelopen jaren gingen zo vier doelmannen zwaar in de fout wanneer Karim Benzema hen onder druk kwam zetten. De 34-jarige aanvaller boezemt vele verdedigingen angst in en het is dan ook geen verrassing dat heel wat verdedigers en doelmannen in paniek geraken wanneer hij voor hen verschijnt. Door de aanwezigheid van Benzema start Real Madrid vaak met een mentaal voordeel aan de partij. Tegen PSG en Chelsea leverde dat dit seizoen al de nodige belangrijke goals op. Benzema is meer dan ooit ‘Mister Real Madrid’, samen met Thibaut ‘El Muro’ Courtois.

Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele editie kan je de hoogtepunten van elke wedstrijd volgen met tegelijk commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top