Welke ploegen grijpen een ticket voor de finale van de FA Cup?

Sport | Vier teams hopen dit weekend hun ticket voor de finale van de FA Cup te bemachtigen. Die wedstrijd vindt plaats op zaterdag 14 mei op Wembley. Drie grote namen en ook één verrassende ploeg maken nog kans op de felbegeerde trofee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de oudste knock-outcompetitie van de voetbalwereld wordt dit weekend terug gestreden om een plekje in de finale. De titelverdediger, Leicester City, beet eerder al in het stof en kan zichzelf dus niet opvolgen als winnaar van de FA Cup. Manchester City, Liverpool, Chelsea en Crystal Palace maken wel nog kans. Zij voetballen dit weekend om een rechtstreeks plekje in de finale die in het fameuze stadion van Wembley in Londen wordt gespeeld. 

Titanenstrijd

Naast de spannende strijd in de reguliere competitie staan Manchester City en Liverpool aanstaande zaterdag tegenover elkaar in de eerste halve finale van deze bekercompetitie. Liverpool kon deze competitie sinds 2006 niet meer winnen, en dat is bijna rampzalig te noemen voor de iconische club die de beker al zeven keer mee naar huis mocht nemen. Maar de mannen van Jürgen Klopp zullen het ook deze keer niet gemakkelijk krijgen, want met City ontmoeten ze hun grootste rivaal. De ploeg van Pep Guardiola won de FA Cup het laatst in 2019. 

Beide ploegen zijn bovendien ook nog actief in de Champions League. De Britse ploegen horen bij de favorieten voor de eindzege. Met aan de ene kant Kevin De Bruyne en Bernardo Silva en aan de andere kant van het veld Mohamed Salah of Sadio Mané, belooft de wedstrijd van zaterdag alvast een prestigieus duel te worden. 

Verrassing van formaaat?

In Wembley wordt ook dit weekend gevoetbald. De tweede halve finale, eveneens een Londense derby, wordt gespeeld tussen Chelsea en Crystal Palace. Terwijl Chelsea in de reguliere competitie maar liefst dertien punten achter de eerste twee plaatsen staat, maakt het in de FA Cup wel nog kans op een overwinning. The Blues spelen als huidig winnaar wel nog mee in de Champions League, maar na een 3-1-nederlaag tegen Real Madrid zijn hun kansen op doorstoten daar eerder beperkt. Het ziet er dus niet naar uit dat de ploeg van Lukaku de titel voor een tweede keer op rij kan veroveren. Enkel in de FA Cup maakt de club nog kans op het winnen van een trofee. 

Aan de kant van Palace kan Patrick Vieira zich volledig focussen op de Engelse bekerstrijd. Zijn ploeg zit in de reguliere competitie in de onderbuik van het klassement en heeft daar dus niet veel meer te verliezen. Zich kwalificeren voor de finale zou een enorme prestatie zijn. In 2016 verloor de finale van de FA Cup in 2016 al eens van Manchester United. In de geschiedenis van de club werd nog nooit zo’n trofee van nationaal niveau gewonnen. Maar om dat te behalen, zullen Christian Benteke en zijn kompanen voorbij Chelsea moeten…

Het programma voor de halve finales van de FA Cup:

Zaterdag 16 april

Zondag 17 januari
Volg de FA Cup via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top